Autor:
Radu Pădure
| luni, 24 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 84 Vizualizari

Viktor Orban, la Budapesta

Cu ocazia comemorării Revoltei anticomuniste de la 1956, înăbușite în sânge de Moscova, Viktor Orban a afirmat că țara sa trebuie să reziste în fața „sovietizării” Europei și să-și apere frontierele în fața valului de imigrație.

La împlinirea a 60 de ani de la Insurecția condusă de Imre Nagy, liderul ungar a declarat că libertatea în Europa depinde de păstrarea statelor naționale și a tradițiilor creștine.

În aclamațiile mulțimii de zeci de mii de oameni, adunată în fața Parlamentului de la Budapesta, Orban a spus:

„Oamenii care iubesc libertatea trebuie să salveze Bruxelles-ul de sovietizare, de cei care vor să ne spună nouă cum să trăim în țările noastre. Vrem să fim o națiune a Europei, nu o naționalitate în Europa.”

El a adăugat:

„Ca moștenitori ai insurecției de la 1956, nu putem accepta ca Europa să își taie rădăcinile care au făcut-o odată atât de măreață și care ne-au ajutat să supraviețuim opresiunii comuniste. Nu există o Europă liberă, puternică, măreață și respectabilă fără o forță care să facă să permită națiunilor să trăiască și fără înțelepciunea celor două mii de ani de creștinism.”

Liderul de la Budapesta a constatat că istoria țării sale are o periodicitate:

„Istoria îi determină pe unguri la fiecare treizeci de ani în inima dezbaterilor despre viitorul Europei: în 1956, când am vrut să împingem cortina de fier spre granița noastră de est, în 1989, când noi a trebuit să fim cei care să deschidem frontiera pentru ca germanii să se reunească, și în 2015 – 2016, când ne revine misiunea de a închide frontiera pentru a opri valul migrator care se prăvălește dinspre sud.”

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plată a site-ului „Evenimentul zilei”, cuprinzând o selecție exclusivă de materiale de presă de calitate.

Tag-uri:
Orban, viktor orban, ungaria, 1956, budapesta, bruxelles, imigranti, ue, europa, polonia, duda

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viktor Orban: „Trebuie să rezistăm în fața SOVIETIZĂRII Europei”.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/orban_2-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/orban_2-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Radu Pădure | luni, 24 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 84 Vizualizari Viktor Orban, la Budapesta Cu ocazia comemorării Revoltei...

Preluat de la EVZ