loading…

Guvernul contestă la CCR legea privind conversia creditelor din franci elvețieni în lei, au declarat surse guvernamentale.

”Executivul a susținut măsurile de sprijin cu caracter social, dar forma adoptată depășește acest criteriu”, au explicat sursele citate de Mediafax.

Legea privind conversia creditelor din franci elvețieni în lei a primit marți votul final din partea deputaților, înregistrându-se 248 de voturi ”pentru”, niciunul împotrivă și nicio abținere, după ce atât pragul de 250.000 de franci, cât și gradul de îndatorare de 50% au fost eliminate.

Potrivit modificărilor făcute de comisie, conversia ar urma să se facă prin act adițional la contractul de credit la cursul de schimb la data încheierii contractului, deputații eliminând sintagma ”prin hotărâre judecătorească”.

Deputații nu au fost însă de acord ca perioada de implementare a legii conversiei creditelor în franci elvețieni să fie mai mică de 60 de zile, așa cum prevede textul inițial al proiectului.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/vesti-proaste-pentru-romanii-cu-credite-in-franci-guvernul-contesta-la-ccr-legea-conversiei-30578.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/vesti-proaste-pentru-romanii-cu-credite-in-franci-guvernul-contesta-la-ccr-legea-conversiei-30578-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv