Autor:
Simona Stupar
| luni, 24 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 0 Vizualizari

Studiul referitor la contribuția pe care o pot avea unii roboți în sălile de judecată a relevat și modul în care ajung judecătorii reali să ia o anumită decizie.

Un „judecător” robot a prezis, în mod corect, majoritatea verdictelor de la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului și ar putea, în curând, să ia decizii importante referitoare la anumite cazuri, scrie The Independent.

Oamenii de știință au construit un computer (inteligență artificială – AI), care a fost capabil să examineze dovezile juridice și să ia în considerare problemele etice, pentru a decide sentința în proces. Și a prezis rezultatele corecte cu o acuratețe de 79%, conform inventatorilor săi.

Algoritmul a citit datele pentru 584 de cazuri, legate de tortură și tratamente degradante, procese corecte și intimitate.

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plată a site-ului „Evenimentul zilei”, cuprinzând o selecție exclusivă de materiale de presă de calitate.

Tag-uri:
Curtea Europeană, Drepturile Omului, The Independent, Nikolaos Aletras, Convenției Europene, Drepturilor Omului, Curtea Supremă, Dimitrios Tsarapatsanis, roboti, CEDO

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului JUDECĂTORI-ROBOȚI ar putea ajuta, în curând, instanțele.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/button-share-45.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/button-share-45-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialEuropa
Autor: Simona Stupar | luni, 24 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 0 Vizualizari Studiul referitor la contribuția pe care o...

Preluat de la EVZ