loading…

Google a lansat recent o nouă funcție – “fact check” – care va adăuga o etichetă alături de știri în rezultatele căutării, informează BBC News.

“Fact check” va apărea în Google News și “va pune în lumină eforturile sale de a distinge faptele de ficțiune”, conform Google.

Potrivit lui Richard Gingras, director de știri la Google, acest instrument are rolul de a ajuta cititorii să verifice dacă o știre este adevărată sau falsă. De asemenea, acesta a adăugat că site-urile care beneficiază deja de un serviciu de verificare a faptelor pot solicita să fie incluse pentru a apărea în rezultatele căutării.

“Veți vedea articolele etichetate în story box-ul extins de pe News.google.com și în aplicațiile Google News&Weather pentru iOS și Android, începând cu SUA și cu Regatul Unit”, a precizat Gingras într-o postare pe blog.

Google va stabili dacă este necesară verificarea unui fapt la o știre folosind tehnica “claim reviews”. Compania etichetează deja articolele cu tab-uri precum “opinie” (“opinion”), “legat de” (“related”) sau “sursă locală” (“local source”).

Potrivit Duke University Reporter’s Lab, în prezent există peste 100 de site-uri de verificare online, printre care BBC Reality Check.

sursa: Agerpres.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/google-a-lansat-functia-fact-check-care-pune-in-lumina-eforturile-sale-de-a-distinge-faptele-de-fictiune-30547.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/google-a-lansat-functia-fact-check-care-pune-in-lumina-eforturile-sale-de-a-distinge-faptele-de-fictiune-30547-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv