Autor:
Dodo Romniceanu
| luni, 24 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 304 Vizualizari

Cine ar mai crede astăzi că milionarul îngrijit, sportiv, cu zâmbet luminos, care vine primul şi pleacă ultimul de la serviciu, era, în urmă cu doar 13 ani, un heroinoman emaciat şi plin de ulceraţii cutanate?!

Khalil Rafati, 46 de ani, poveşte că prin 2003, oamenii îl ocoleau scârbiţi pe stradă. Astăzi este un milionar admirat iar cei mai mulţi dintre clienţii săi îl salută cu un entuziasm sincer. Printre aceştia, vedete precum David Duchovny sau Anthony Kiedis, liderul de la Red Hot Chili Peppers, şi chiar un călugăr budist.

În doar câţiva ani, Rafati a reuşit să pună pe picioare un adevărat imperiu al sucurilor naturale obţinute chiar în baza miraculoasei reţete care l-ar fi întors din morţi. “Elixirul vieţii” sau “Fericirea” se vinde pe întreg teritoriul Statelor Unite şi în cel puţin şase locaţii din însoritul Malibu, oraşul său de suflet. Baruri în care sucurile sunt preparate pe loc şi de unde oamenii pleacă energizaţi, mai tineri şi mai optimişti.

Mogulul sucurilor şi-a povestit experienţa dramatică şi felul în care a reuşit să se salveze în cartea de memorii “I Forgot To Die”, devenită bestseller în SUA.

În ea, Rafati povestește cum a ajuns să se mute la Los Angeles pentru a uita toate abuzurile suferite în copilărie. A condus din Toledo, Ohio, o noapte întreagă, fără se se oprească. Şi visul său era pe cale să se realizeze pentru că afacerea cu maşini sport îi mergea excepţional. Avea o clientelă selectă – Elizabeth Taylor, Slash de la Guns N’ Roses sau Jeff Bridges – se simţea puternic şi fuma marijuana. A început apoi să procure pentru consumul propriu, dar şi pentru a comercializa, ecstasy şi ketamină.

Noaptea în care a încercat pentru prima oară heroină a fost începutul coşmarului care avea să dureze ani buni. A devenit dependent iar in 2001 a fost chiar la un pas de moarte când, în timpul unei petreceri din  Malibu, şi-a injectat o supradoză.

Doi ani mai târziu era arestat şi simţea că atinsese nivelul uman cel mai de jos. “Mă aflam la fundul fundului. Mai jos de atât nu te puteai scufunda. Mai jos era doar moartea”, spune Rafati. Avea bube pe tot corpul, era slab ca un ţâr iar omenii nu se simţeau prea bine în apropierea lui.

Milionarul mai povesteşte că momentul de cotitură a fost reprezentat de sucul minune şi sfaturile înţelepte primite de la un prieten. “Rezultatele au fost imediate şi absolut uluitoare”, mai spune Rafati care a început apoi să prepare sucuri după o reţetă proprie pentru pacienţii şi personalul centrului de dexintoxicare, Riviera Recovery, pe care îl deschisese în Malibu în 2007.

Acolo a conceput şi Wolverine, amestecul de babane şi curmale care l-a făcut celebru şi a devenit produsul etalon al barurilor de sucuri “Sun Life”.

“Era destinat înviorării şi fortificării pacienţilor. Aveau nevoie de un astfel de adjuvant pentru că letargia din perioada de abstinenţă este deosebit de brutală, mai ales când încerci să renunţi după o periodă lungă de droguri puternice”, spune Rafati.

Povestea sucurilor miraculoase ale lui Khalil Rafati s-a răspândit cu rapiditate în tot oraşul. “Oamenii au început să vină la Riviera Recovery doar pentru a încerca amestecurile mele. Şi era puţin stânjenitor pentru că cei mai mulţi dintre consumatori nu erau, de fapt, pacienţi”, povesteşte “mogulul sucurilor naturale”, cum l-a botezat presa americană.

Atunci i-a venit ideea să deschidă SunLife Organics, un simplu magazin care vindea sucurile naturale, dar care dorea să le transmită clienţilor “dragoste, vindecare şi inspiraţie”.

Aceste trei cuvinte sunt astăzi inscripţionate pe tricourile şi cămăşile pe care Rafati le vinde prin intermediul uriaşului său lanţ de produse oranice, alături de alte 32 de sucuri, amestecuri de proteine, piureuri, boluri cu fructe, cafea, îngheţată şi iaurturi congelate. Printre ingredientele din băuturile sale se numără apă alcalină, sare roz din Himalaia sau frunze de păpădie.

Rafai mai spune că atunci când angajează personal acordă întotdeauna prioritate persoanele care se află în situaţia disperată în care s-a aflat şi el în urmă cu 13 ani.

Tag-uri:
Malibu, milionar sucuri, milionari Malibu, Khalil Rafati, David Duchovny, Anthony Kiedis, Red Hot, Chili Peppers, Statelor Unite, Forgot To, Los Angeles, Elizabeth Taylor, Jeff Bridges, Riviera Recovery, Sun Life, Life Organics

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Era un heroinoman bubuos, cu un picior în groapă, dar s-a ridicat din morți și a ajuns REGELE freshurilor | GALERIE FOTO.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/rafati3_1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/rafati3_1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPanorama
Autor: Dodo Romniceanu | luni, 24 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 304 Vizualizari Cine ar mai crede astăzi că milionarul...

Preluat de la EVZ