loading…

Multinaționalele încep să schimbe strategia de dezvoltare atunci când salariile cresc mult pe o piață și apare criză de personal, ceea ce nu înseamnă neapărat că pleacă, ci nu mai cresc, este de părere Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental România.

„Sunt mulți angajați care vin, stau o lună sau două la serviciu până iau salariul și apoi nu mai vin, de aceea trebuie să facem ceva, să gândim o strategie prin care să îi facem pe oamenii care stau acasă să vină la lucru. Creștem salariile, iar oamenii pleacă de la o companie la alta pentru 50 de lei în plus. Timp de un an sau doi, putem să depășim bugetele de salarii programate, însă multinaționalele se gândesc, atunci când văd o astfel de situație, să schimbe strategia. Nu zic că vor pleca de aici, dar nu vor mai crește aici, se uită pe piața mondială și caută alte zone în care să crească numărul de angajați. Dacă mutăm aceiași oameni de la o firmă la alta, nicio companie nu va putea să-și crească efectivele cu 1.000 de angajați pentru a face față comenzilor“, a spus Christian von Albrichsfeld, directorul general al producătorului de componente auto Continental România.

El a precizat că din toate zonele în care compania are fabrici, la Arad există o criză mai mare de personal, notează Mediafax.

Chiar dacă salariile brute fixe ale angajaților din fabricile din Arad par mici, în realitate veniturile nete încasate de aceștia sunt mult mai mari dacă se iau în calcul orele suplimentare și bonusurile. Potrivit specialiștilor din recrutare, salariul brut al unui muncitor necalificat este de 1.600-2.000 de lei brut, dar veniturile nete ajung și la peste 2.500 lei cu ore suplimentare și bonusuri.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/director-de-multinationala-crestem-salariile-iar-oamenii-pleaca-pentru-50-de-lei-in-plus-30536.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/director-de-multinationala-crestem-salariile-iar-oamenii-pleaca-pentru-50-de-lei-in-plus-30536-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv