Autor:
Melania Stoica
| luni, 24 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 22 Vizualizari

Adâncurile Mării Negre, unde nu există nici lumină și nici oxigen, par a fi locul ideal pentru conservarea epavelor. O expediție de cartografiere s-a dovedit a fi o descoperire extraordinară pentru istorici. Mai mult de 40 de epave antice din perioada otomană și bizantină au fost descoperite accidental în adâncurile Mării Negre.

Expediția s-a dus la mai bine de 1.800 de metri adâncime și s-au folosit cele mai avansate echipamente subacvatice din lume. Navele descoperite s-au scufundat cu sute de ani în urmă și au oferit peisaje minunate pe fundul mării.

Proiectul, numit ”Proiectul Arheologic din Marea Neagră”, este format dintr-o echipă internațională, condusă de Universitatea din Southampton, secția de arheologie maritimă, din Marea Britanie.

”Ne străduim să răspundem la câteva întrebări aprig dezbătute, despre momentul când nivelul apei a crescut, cât de rapid s-a făcut acest lucru și ce efecte a avut asupra populațiilor umane care trăiau pe această întindere de pe coasta bulgară a Mării Negre. Principalul obiectiv al acestui proiect este de a efectua studii geofizice, pentru a detecta fostele suprafețe de teren îngropate pe fundul mării și de a crea o reconstrucție a preistoriei Mării Negre”, a transmis profesorul Jon Adams, cel care conduce întreg proiectul. 

Sursă: Dailymail

Tag-uri:
Marea Neagra, arheologi, nave antice, nave otomane, nave bizantine

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Descoperire FABULOASĂ pe fundul Mării Negre! NAVE VECHI de SUTE de ANI au fost găsite la o ADÂNCIME mai mare de 1.800 de metri | GALERIE FOTO.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/foto6_18-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/foto6_18-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPanorama
Autor: Melania Stoica | luni, 24 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 22 Vizualizari Adâncurile Mării Negre, unde nu există nici...

Preluat de la EVZ