Autor:
Georgeta Petrovici
| luni, 24 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 1 Vizualizari

Filarmonica Banatul a concertat duminică în Peştera Româneşti, acesta fiind singurul speo-concert din Europa. Instrumentiștii și publicul au urcat pe munte o oră, ca să ajungă în peștera ocupată acum de lilieci. Animalele sunt în perioada de reproducere, iar muzica le prinde bine.

Orchestra dirijată de austriacul Wolfgang Grohs, având-o ca solistă pemezzosoprana Aura Twarowska, a interprtetat compoziții de: W.A. Mozart, J. Strauss, J. Brahms, Aura Twarowska, Fr. von Suppe. Melomanii spun că meritpă tot efortiul, deoarece muzica sună divin în peșteră.

Peștera de la Românești a fost locuită în perioada paleoliticului, mezoliticului şi neoliticului, arată arheologii, care au descoperit în ea urme importante. În zilele noastre, peștera a devenit habitat pentru lilieci. Concertul, ajuns la a 32-a ediție, a avut loc în Sala Liliecilor, numită astfel datorită coloniei de lilieci ce sălaşluiesc aici. Mai mult decât atât, peștera are o acustică specială, drept pentru care, de peste 30 de ani, melomanii se străduiesc să urce mai bine de o oră pe munte pentru a putea trăi muzica în adâncul pământului.

Tag-uri:
concert, pestera, europa, romanesti, filarmonica banatul

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum a fost la singurul CONCERT ÎN PEȘTERĂ din Europa I GALERIE FOTO.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/duma-492-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/duma-492-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialCultură
Autor: Georgeta Petrovici | luni, 24 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 1 Vizualizari Filarmonica Banatul a concertat duminică în Peştera...

Preluat de la EVZ