Autor:
Carmen Vintilă
| luni, 24 octombrie 2016 | 2 Comentarii
| 352 Vizualizari

Guvernul a contestat la Curtea Constituţională, în această seară, proiectul de lege adoptat de Parlament referitor la conversia creditelor în franci elveţieni la cursul de la data acordării, a confirmat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

Potrivit unor surse citate de Agerpres, Guvernul susţine elementele şi cazurile sociale, dar legea în forma adoptată de Parlament depăşeşte susţinerea pe care Palatul Victoria o poate asuma.

Legea conversiei creditelor în franci elveţieni la cursul istoric a fost adoptată, marţea trecută, în unanimitate de plenul Camerei Deputaţilor, forul decizional. Legea a plecat la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Deputații au eliminat atât pragul de 250.000 de franci, cât şi gradul de îndatorare de 50%.

Potrivit modificărilor făcute de comisie, conversia ar urma să se facă prin act adiţional la contractul de credit la cursul de schimb la data încheierii contractului, deputaţii eliminând sintagma ”prin hotărâre judecătorească”.

Deputaţii nu au fost însă de acord ca perioada de implementare a legii conversiei creditelor în franci elveţieni să fie mai mică de 60 de zile, aşa cum prevede textul iniţial al proiectului.

Tag-uri:
Curtea Constitu, Liviu Iolu, Palatul Victoria, franci elvetieni, credite

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BREAKING NEWS: Guvernul A ATACAT la CCR Conversia creditelor în FRANCI ELVEȚIENI.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/11-franci-elvetieni-nd-465x390-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/11-franci-elvetieni-nd-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialGuvern
Autor: Carmen Vintilă | luni, 24 octombrie 2016 | 2 Comentarii | 352 Vizualizari Guvernul a contestat la Curtea Constituţională,...

Preluat de la EVZ