Autor:
Carmen Vintilă
| duminică, 23 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 2 Vizualizari

Vicepreședintele PSD, Ecaterina Andronescu, a anunțat la finalul întâlnirii cu delegaţia unioniştilor condusă de George Simion că PSD este deschis la propunerea privind o declaraţie a Parlamentului, în privinţa unirii României cu Republica Moldova.

 ”Am vorbit cu domnul preşedinte Dragnea să includem acest lucru şi în programul pe care noi îl definitivăm în aceste zile”, a spus Andronescu.

În opinia sa, solicitările delegaţiei, precum aceea ca Basarabia să fie cuprinsă în sărbătorile Unirii Mari, de la 1918, sunt legitime. “Eu cred că este o greşeală că n-au fost cuprinse idei şi acţiuni şi în legătură cu Basarabia şi ar trebui să corectăm aceste lucruri, după cum şi ideea de a avea nişte responsabili, fie din guvern, fie din partidele politice care să se ocupe de relaţia cu Republica Moldova”, a adăugat ea. 

George Simion a spus că aşteaptă să primească “o confirmare” şi de la PNL, caracterizat drept “singurul partid cu care nu s-a găsit un limbaj comun”, adăugând că până la o clarificare participanţii la miting vor continua protestul. 

Simion a pledat pentru înfiinţarea unei “instituţii în cadrul statului român”, “un oficiu, în subordinea primului ministru care să se ocupe de subiectul Republica Moldova”.

Tag-uri:
PSD, unionisti, Moldova, Romania, unire, George Simion

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UNIRE. Ecaterina Andronescu: Solicitările pe care ni le-a prezentat liderul unioniștilor sunt legitime.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/04-andronescu-ecaterina-nd-12-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/04-andronescu-ecaterina-nd-12-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPartide
Autor: Carmen Vintilă | duminică, 23 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 2 Vizualizari Vicepreședintele PSD, Ecaterina Andronescu, a anunțat...

Preluat de la EVZ