Autor:
Carmen Vintilă
| duminică, 23 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 31 Vizualizari

Copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, a declarat astăzi la finalul discuţiilor purtate cu preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion, că aşteaptă ca acesta să prezinte un set de măsuri concrete, astfel încât să fie găsite cele mai bune căi “încât naţiunea română să fie reunită”.

“Am discutat despre obiectul principal al protestului, ce se întâmplă în relaţia dintre România şi Moldova şi i-am asigurat pe protestatari că la ALDE nu avem decât să continuăm drumul pe care l-am început cu mulţi ani în urmă. Suntem aici reprezentanţi care au fost într-un guvern mai mult decât apropiat de Republica Moldova şi, prin măsuri concrete, credem că am reuşit să aducem mai aproape cetăţenii (…) de pe cele două părţi ale Prutului. Acum am discutat despre un set de măsuri concrete pe care o să ni-l prezinte domnul Simion în zilele următoare şi încercăm prin dialog (…) să ne asumăm toate aceste măsuri, astfel încât să ne îndeplinim obiectivul comun”, a spus Constantin, citat de Agerpres. 

El a adăugat că trebuie găsite “cele mai bune căi de dialog şi cele mai bune declaraţii” atât la nivel de partide politice, cât şi la nivelul Parlamentului. 

“Din punctul nostru de vedere, cred că primul lucru care trebuie făcut, chiar dacă astăzi proiectul european poate că nu este în cel mai bun moment al existenţei sale, trebuie ca oameni care am crezut în acest proiect să ne luptăm astfel încât prin derogări, prin lucruri care trebuie să fie bine explicate la nivel european, la nivel de Bruxelles, Republica Moldova să fie pe acelaşi teritoriu cu România, în comunitatea europeană. Eu, personal, cred mult în acest lucru”, a punctat Constantin. 

Liderul ALDE a criticat reacţia reprezentanţilor MAI faţă de unioniştii care au protestat sâmbătă în Piaţa Universităţii şi a afirmat că ministrul de Interne “a procedat greşit”. 

George Simion şi-a exprimat speranţa ca în viitorul Legislativ parlamentarii ALDE “să facă paşi concreţi în direcţia apropierii României de Republica Moldova”. 
 

Tag-uri:
ALDE, unionisti, protest, Romania, Moldova, unire

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UNIRE. Ce a anunțat un lider ALDE după întâlnirea cu unioniștii.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/07-tariceanu-alde-nd-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/07-tariceanu-alde-nd-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPartide
Autor: Carmen Vintilă | duminică, 23 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 31 Vizualizari Copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, a declarat...

Preluat de la EVZ