Autor:
Carmen Vintilă
| duminică, 23 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 71 Vizualizari

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a susținut astăzi că Guvernul a demonstrat, prin felul în care a reacţionat faţă de participanţii la marşul pentru Basarabia, că “nu înţelege principiile care stau la baza unei democraţii, a unui stat de drept”.

“Guvernul României a arătat, seara trecută, prin acţiunea împotriva participanţilor la Marşul pentru Basarabia, că nu înţelege principiile care stau la baza unei democraţii, a unui stat de drept. Libertatea de a exprima o opinie, de a protesta sunt lucruri stabilite prin Constituţia României, legea fundamentală a statului. Nimic nu poate fi mai presus de Constituţie, dar în acest caz guvernarea Cioloş ne demonstrează, în frunte cu ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, exact contrariul”, a scris Tăriceanu pe Facebook, subliniind că protestatarii doar şi-au exprimat o opinie. 

“Am fost criticat la momentul învestirii ministrului Tudorache pentru că mi-am permis să spun că e un nimeni. Iată cum ministrul văzut ca salvatorul de la Interne înţelege să acţioneze împotriva unui marş al unor cetăţeni români: trimiţând jandarmeria în stradă să bată demonstranţii şi să îi aresteze. Şi pentru ce acest lucru? Doar pentru că vor unirea Basarabiei cu România? Oamenii aceia nu au făcut nimic, ci doar şi-au exprimat o opinie”, a mai spus Tăriceanu. 

Potrivit acestuia, Dragoş Tudorache, “va trebui să răspundă, poate chiar cu scaunul de ministru”. 

“Premierul Cioloş nu poate să treacă cu vederea peste acest caz. În această situaţie vorbim despre o acţiune a guvernului său, nu despre o declaraţie. Am înţeles că pentru dumnealui contează faptele, nu declaraţiile miniştrilor săi. Ce poate să fie mai relevant decât jandarmi intervenind în forţă împotriva unor demonstranţi? Prin ce s-a întâmplat sâmbătă seară în Bucureşti se dovedeşte încă o dată că România încalcă brutal drepturile şi libertăţile elementare ale cetăţenilor”, conchide Călin Popescu-Tăriceanu. 

Cinci manifestanţi care participau, sâmbătă, la Marşul pentru Basarabia din Capitală au fost ridicaţi şi duşi la Secţia 4 de Poliţie pentru identificare şi audiere, în urma incidentelor care au avut loc la protest, potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Bucureşti.

Tag-uri:
Unire, Romania, Moldova, ALDE, Tudorache, demisie, miting, unionisti

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu, despre incidentul din Piața Universității: “Ministrul Tudorache va trebui să răspundă, poate chiar cu scaunul de ministru”.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/tariceanu-1-urmarire-penala-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/tariceanu-1-urmarire-penala-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPartide
Autor: Carmen Vintilă | duminică, 23 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 71 Vizualizari Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a susținut...

Preluat de la EVZ