loading…

‘Sieranevada’, cea mai recentă producție regizată de Cristi Puiu, și ‘Bacalaureat’, în regia lui Cristian Mungiu au câștigat, vineri seara, câte două premii fiecare la Festivalul Internațional de Film de la Chicago.

Pelicula ‘Sieranevada’ fost recompensată cu trofeul Gold Hugo pentru cel mai bun film, dar și Silver Hugo pentru cel mai bun regizor.

De asemenea, ‘Bacalaureat’ a primit două distincții: Silver Hugo pentru cel mai bun actor – revenit lui Adrian Titieni – și Silver Plaque pentru cel mai bun scenariu, potrivit informațiilor publicate pe site-ul oficial al Festivalului, notează vocea.biz.

Premiul special al juriului a fost acordat filmului Iranian ‘The Salesman’, în regia lui Asghar Farhadi, care are în palmares și un Oscar și Globul de Aur. Regizorul rus Andrei Konchalovsky a primit de la directorul Michael Kutza premiul Fondatorului pentru drama ‘Paradise’.

Filmul ‘Sieranevada’ a fost primul film proiectat în competiția Festivalului de Film de la Cannes de anul acesta. Cristian Mungiu a primit premiul pentru regie ex-aequo la Festivalul de Film de la Cannes 2016 cu ‘Bacalaureat’.

VEZI ȘI: Propunerea României pentru Premiile Oscar – ‘Sieranevada’, a avut proiecția oficială – VIDEO

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/sieranevada-si-bacalaureat-dublu-premiate-la-festivalul-de-film-de-la-chicago-30487.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/sieranevada-si-bacalaureat-dublu-premiate-la-festivalul-de-film-de-la-chicago-30487-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv