loading…

Piața aparatelor de cafea este în creștere, estimările noastre indicând că ar fi circa 100.000 de aparate în total, a declarat Ovidiu Tunaru, country business manager Nestlé Profesional România. Cu toate acestea românul consumă cu patru cafele mai puțin pe zi decât un cetățean dintr-o țară nordică.

Aparatele pot fi întâlnite oriunde, în supermarketuri, în birouri, spații publice, gări, autogări. Este încă loc de creștere și toată lumea accelerează să plaseze cât mai multe aparate“, a spus Ovidiu Tunaru, potrivit mediafax.ro

Consumul de cafea per capita în România este de sub o cafea pe zi, în timp ce locuitorii din țările nordice consumă circa patru-cinci cafele zilnic. În funcție de numărul de persoane care au acces la aparate, numărul de cafele vândute pe zi variază între 50 și 60, susține Tunaru.

Consumul de cafea a devenit un obicei pentru români, fapt ce a determinat companiile multinaționale să le ofere angajaților cafea gratis. Preferințele românilor, dar și ale străinilor sunt pentru băuturile care, pe lângă cafea, să mai conțină și lapte, zahăr sau arome.

O altă tendință este spre o rețetă cât mai mare, modelul american, large, extra large, să ajungem la cantități mai mari decât obișnuim să consumăm în prezent“, a precizat Ovidiu Tunaru.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/romanii-beau-in-medie-sub-o-cafea-pe-zi-fata-de-4-5-cafele-in-tarile-nordice-30450.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/romanii-beau-in-medie-sub-o-cafea-pe-zi-fata-de-4-5-cafele-in-tarile-nordice-30450-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv