loading…

Operatorii de jocuri de noroc online trebuie să deschidă câte un cont unic pentru fiecare jucător, în care să fie trecute „datele de identificare ale jucătorului și vârsta de peste 18 ani a deținătorului contului”, se arată într-un comunicat al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

În situația în care nu se transmit în termenul de validare legal documentele pentru confirmarea identității, organizatorul are obligația legală să închidă contul de joc, iar sumele găsite în acel cont vor fi virate automat la bugetul de stat, potrivit HG nr 111/2016”, precizează ONJN, potrivit mediafax.ro

Precizarea vine pe fondul unui „număr tot mai mare de solicitări din ultimele săptămâni, referitoare la măsurile de închidere a unor conturi de pe platformele de jocuri de noroc online”.

Operatorii de jocuri de noroc la distanță au obligația de a afișa pe site, la loc vizibil, ,,Termenii și condițiile” în vederea participării la joc. “După înregistrare, jucătorii trebuie să respecte condițiile de verificare a datelor solicitate de operator, astfel încât acesta să poată verifica existența unui cont unic al jucătorului pentru fiecare platformă autorizată, precum și minim datele de identificare ale jucătorului și vârsta de peste 18 ani a deținătorului contului, conform normelor legale în vigoare”, mai arată ONJN. Oficiul reamintește că aceste obligații sunt prevăzute în Legea nr 677/2001 și în HG nr 111/2016.

La rândul lor, jucătorii au obligația să se informeze cu privire la termenii și condițiile platformei și la regulamentul de joc. “În momentul deschiderii contului de joc sau a jocului, jucătorul acceptă Regulamentul de joc, cu Termeni și condiții. Termenii și condițiile, precum și Regulamentul de joc reprezintă condițiile și clauzele contractuale dintre operator și jucător”, menționează ONJN.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/reguli-noi-pentru-jocurile-de-noroc-online-jucatorii-trebuie-sa-si-dezvaluie-identitatea-30476.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/reguli-noi-pentru-jocurile-de-noroc-online-jucatorii-trebuie-sa-si-dezvaluie-identitatea-30476-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv