Autor:
Teodora Cimpoi
| sâmbătă, 22 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 9 Vizualizari

O noapte cu Dracula – SURSA FOTO: AIRBNB

Pe 31 octombrie, în noaptea de Halloween, Castelul Bran din Transilvania, sursă de inspiraţie pentru casa Contelui Dracula din romanul cu acelaşi nume al lui Bram Stocker, va primi peste noapte doi oaspeţi, fiind pentru prima dată din 1948 când cineva a dormit în fortăreaţa din secolul al XV-lea.

Aceasta este o promoţie făcută de un website american de închiriat locuinţe, care mai prevede că după ce oaspeţii vor fi serviţi cu cina şi cu vin, vor fi lăsaţi singuri să doarmă într-un sicriu îmbrăcat cu mătase roşie, aşa cum făcea Dracula în romanul horror al scriitorului irlandez Bram Stocker.

Concursul a fost lansat pe 17 octombrie de Airbnb, iar pentru a face departajarea, participanţilor li s-a cerut să „simtă” ca un vampir şi să îşi imagineze ce i-ar spune Contelui Dracula dacă l-ar întâlni. 

În romanul scris în 1897, protagonistul este disperat să scape din „ascunzătoarea” vampirului însetat de sânge, dar aţi avea curajul să petreceţi o noapte în acelaşi castel?, întreabă autorul unui articol din Daily Mail. „Castelul este faimos pentru conexiunile lui cu Vlad Ţepeş, un prinţ real care a trăit aici în secolul al XV-lea şi avea un obicei crut de a-şi străpunge victimele. Vlad a inspirat romanul lui Stoker cu Contele Dracula”, notează publicaţia. 

Potrivit revistei Time, participanţii la această aventură vor fi găzduiţi de strănepotul autorului „Dracula”, Dacre Stoker, cel care va deschide uşile castelului. Airbnb îl numeşte pe Dacre Stoker un “expert foarte respectat în vampiri” şi scrie că firma va asigura transportul către România, iar câştigătorii vor fi duşi la castel, aşezat „dramatic” în Munţii Carpaţi. 

De asemenea, organizatorii vor recrea atmosfera din faimosul roman, incluzând pe lângă o călătorie cu o trăsură trasă de cal, o „masă plină de sânge”, şi „sicrie luxuriante învelite în mătase”.

Câştigătorii mai au de respectat nişte reguli în călătoria lor: e interzis usturoiul sau „orice lucru cu miros de usturoi”, nu au voie cu bijuterii de argint sau simboluri sfinte şi absolut „niciun selfie în oglindă”. De asemenea, musafirilor li se cere să ţină închise toate draperiile până la răsărit. 

Dacă le e prea frică să doarmă în sicriu, vor avea totuşi la dispoziţie paturi. Vezi în mai multe imagini cum a fost decorat castelul şi ce îi aşteaptă pe cei doi curajoşi aici

Tag-uri:
Dracula, halloween, castelul bran, transilvania, oferte de halloween, Bram Stocker

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ofertă INCREDIBILĂ de Halloween: O noapte într-un SICRIU în Castelul lui DRACULA.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/dracula-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/dracula-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEconomie
Autor: Teodora Cimpoi | sâmbătă, 22 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 9 Vizualizari O noapte cu Dracula - SURSA FOTO: AIRBNB ...

Preluat de la EVZ