loading…

LEONARDO Defence Systems Division (Italia) și DCNS-BU Armes Sous-Marines (Franța) au depus oferte pentru furnizarea unui număr de 36 de torpile ușoare antisubmarin, acestea urmând să fie utilizate de fregatele Regele Ferdinand și Regina Maria, potrivit datelor remise la solicitarea Profit.ro de Departamentul pentru Armamente din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Licitația a fost estimată la 161,3 milioane de lei, fără TVA, conform anunțului de participare publicat de Romtehnica la începutul lunii septembrie, scrie profit.ro.

Durata contractului a fost stabilită la 3 ani și două luni de la data atribuirii.

Cu o lungime de 3 metri, torpilele vor avea o rază de acțiune de cel puțin 9 kilometri la o adâncime minimă de 600 metri.

Romtehnica a mai încercat să cumpere torpile antisubmarin în 2013 și în 2014, dar a anulat procedurile de atribuire pentru că nu a primit oferte, respectiv au fost depuse oferte neconforme cu caietul de sarcini.

România a cumpărat în ianuarie 2003, în perioada Guvernului Năstase, două fregate de Tip 22 Broadsword scoase din uz cu un an mai devreme din Marina Regală Britanică.

Pentru cele două nave, construite în 1986, România a plătit 116 milioane de lire sterline. Contractul a prevăzut și modernizarea navelor, lucrările fiind realizate de BAE Systems, al doilea producător modial de armament.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/doua-firme-au-depus-oferte-pentru-dotarea-fregatelor-regele-ferdinand-si-regina-maria-30470.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/doua-firme-au-depus-oferte-pentru-dotarea-fregatelor-regele-ferdinand-si-regina-maria-30470-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv