loading…

Cel puțin nouă migranți și-au pierdut viața, iar alți zece, printre care patru copii, au fost dați dispăruți după o serie de tragedii care au avut loc sâmbătă în largul coastelor Libiei, unde alte peste o mie de persoane au fost salvate în cursul zilei, au făcut cunoscut surse din cadrul echipelor de salvare, citate de AFP.

Înainte de răsărit, nava Dignity 1, închiriată de organizația Medici fără Frontiere (MSF), a intervenit pe lângă o barcă pneumatică cu numeroși pasageri căzuți în apele mării, a explicat o purtătoare de cuvânt a MSF.

Echipele de salvare au plasat în siguranță 120 de persoane, însă multe dintre acestea au explicat că și-au pierdut o rudă în apă. În total, cel puțin șase adulți și patru copii lipseau la apel, dar numărul lor ar putea fi mai mare, notează Agerpres.

În cursul zilei, nouă corpuri lipsite de viață au fost găsite într-o altă ambarcațiune, dar cauza decesului nu a fost precizată: înec, asfixie, arsuri, hipotermie, deshidratare, epuizare. Condițiile mizere de la bordul ambarcațiunilor improvizate ale migranților pot deveni fatale în câteva ore.

Alte nouă corpuri au fost transferate pe Siem Pilot, un vas norvegian angajat în cadrul dispozitivului european Frontex la bordul căruia se mai aflau corpurile altor cinci migranți decedați vineri.

Paza italiană de coastă, care coordonează operațiunile de salvare în zonă, nu a informat imediat despre persoanele găsite fără viață, dar a făcut cunoscut că cel puțin o mie de migranți au fost salvați sâmbătă. Este un bilanț provizoriu, pentru că ține cont numai de operațiunile de salvare încheiate, potrivit AFP.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/cel-putin-1-000-de-migranti-salvati-noua-morti-si-10-disparuti-in-largul-coastelor-libiei-30498.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/cel-putin-1-000-de-migranti-salvati-noua-morti-si-10-disparuti-in-largul-coastelor-libiei-30498-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv