loading…

Trei șefi din Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și din Ministerul Finanțelor Publice au fost reținuți și apoi arestați la domiciliu în dosarul Murfatlar, iar alți cinci sunt cercetați sub control judiciar pentru 60 de zile. Iată care sunt averile acestora.

Mai mulți directori din Ministerul Finanțelor Publice și ANAF sunt acuzați, în dosarul Murfatlar, de abuz în serviciu, pentru că au sprijinit firme care produc și comercializează băuturi alcoolice ce au produs un prejudiciu de 600 de milioane de de lei prin neplata unor taxe, returnări de TVA și emiterea de facturi false.   Astfel, cinci directori din ANAF și din Ministerul Finanțelor sunt cercetați sub control judiciar pentru 60 de zile și procurorii le-au impus mai multe interdicții.  

Mariana Vizoli, secretar de stat până vineri, când și-a dat demisia, și fost director al Direcției legislație din Ministerul Finanațelor Publice, a trecut în declarația de avere un teren în Breaza, două apartamente în București și o casă de vacanță la Breaza, județul Prahova. Are 140.000 de lei în conturi bancare și a încasat în anul fiscal anterior un salariu anual de 103.000 de lei, alți 12.000 de lei de la Camera Consultanților Fiscali și 10.000 de lei din activități didactice, potrivit News.ro.  

Daniel Diaconescu, vicepreședinte și director al Direcției generale de informații fiscale din ANAF, pus sub control judiciar, deține două terenuri în Argeș, un apartament în Capitală și o casă de locuit, două autoturisme, datorii la bancă de 38.000 de euro, un salariu de 88.000 de lei pe an și o indemnizație de 1.200 de lei pe luna de la Compania Națională Loteria Română, potrivit declarației de avere depuse în acest an. Daniel Diaconescu a demisionat după ce a fost pus sub acuzare.  

Ana Jarda era, în iunie 2016, șef de serviciu la Direcția generală management al domeniilor reglementate specific din MFP. Ea a trecut în declarația de avere un apartament în București, depozite la bănci de 150.000 de lei, un împrumut dat unei persoane, în valoare de 51.000, fără a preciza moneda, și un salariu anual de 73.000 de lei de la Ministerul Finanțelor Publice.  

Ciprian Badea era, în mai 2016,  când și-a depus ultima declarație de avere, director general al Direcției juridice din MFP. El a declarat că deține patru terenuri în Dâmbovița, două apartamente în București și o casă de vacanță în Vișinești, județul Dâmbovița. Badea mai are un autoturism, depozite de 55.000 de euro și în anul fiscal anterior a primit un salariu de 104.000 de lei, la care se adaugă 260.000 de lei primiți în calitate de membru al Consiliului de Administrație al CEC Bank, potrivit News.ro.  

Monica Negruțiu era, în luna mai, director al Direcției de reglementare a colectării creanțelor bugetare din ANAF, ea notând în declarația de avere un teren în Bihor, un apartament în București, un autoturism, datorii de 100.000 de lei la bănci și un salariu de 89.000 de lei încasat în 2015. În același dosar, trei șefi din ANAF și din Ministerul Finanțelor Publice au fost reținuți și apoi arestați la domiciliu.  

Cristian George Lascu, director general adjunct în Ministerul Finanțelor Publice., deține trei terenuri în județul Prahova și București, o casă în Capitală și o casă de vacanță în Tohani, Prahova, potrivit declarației de avere din mai 2016. În ultimul an a vândut două autoturisme cu 20.000 de euro și are datorii la CEC de 400.000 de euro, arată News.ro. În ultimul an fiscal a încasat un salariu de 121.000 de lei, la care se adaugă veniturile soției, angajată a Imprimeriei Naționale.  

Irina Tănase era, în martie 2016, șef Serviciu Autorizări în Direcția Generală a Vămilor. Potrivit declarației sale de avere, deține patru terenuri în Argeș, Giurgiu, Ilfov și Olt, un apartament în București și două case în Giurgiu și Olt. Are un împrumut la banca de 81.000 de euro și a încasat un salariu de 75.000 de lei pe an.  

Ultima declarație de avere a Ioanei Toma datează din decembrie 2012, când ocupă funcția de director general al Direcției Juridice a ANAF. Ea a notat atunci în declarația de avere că are două terenuri în Câmpina, două apartamente în București, un autoturism Mercedes, bijuterii în valoare de 135.000 de lei și datorii de 100.000 de euro. Salariul anual încasat de la ANAF era atunci de 56.000 de lei.  

În dosarul Murfatlar, procurorii Direcției Naționale Anticorupție anchetează fapte de evaziune fiscală comise în perioada 2010-2014 de firme care produc și comercializează băuturi alcoolice. Timp de patru ani, societățile Euroavipo, Murfatlar România, Bartenders Distilleries și Principal Company, deținute sau controlate de George Ivănescu, Cătălin Bucura, Emanuel Corneliu Dobronăuțeanu, Ion Șerban Dobronăuțeanu, Nicolae Marcel Mermeze și Gheorghe Zlotea, au produs un prejudiciu de aproape 600 de milioane de lei bugetului de stat prin neplata obligațiilor fiscale, în unele dintre acțiuni fiind ajutați de funcționari publici de la Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de Administrare Fiscală.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/ce-averi-au-sefii-din-ministerul-finantelor-si-anaf-anchetati-in-dosarul-murfatlar-30452.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/ce-averi-au-sefii-din-ministerul-finantelor-si-anaf-anchetati-in-dosarul-murfatlar-30452-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv