loading…

Instanța a suspendat obligația Vodafone România de a restitui, la cerere, orice sumă achitată peste 60 de euro (TVA inclusă) pentru serviciile de comunicații de date în roaming pe planuri alternative.

Astfel că și plata amenzii impuse pentru această suprataxare este suspendată, prin efectul legii, notează Mediafax.

„Curtea de Apel București a admis cererea Vodafone România și a dispus suspendarea aplicării măsurilor cu efect retroactiv impuse prin Decizia ANCOM (n.n. – Autoritatea de Reglementare în domeniul Comunicațiilor) nr. 1028/03.10.2016 privind sancționarea neaplicării plafonului maxim la internet mobil în roaming, până la soluționarea definitivă a cererii de anulare a Deciziei ANCOM, ce face obiectul Dosarului nr. 6831/2/2016 aflat pe rolul Curții de Apel București”, se arată într-un comunicat al companiei de telefonie mobilă.

Astfel, ‘instanța a dispus, până la soluționarea definitivă a cererii de anulare a Deciziei ANCOM, suspendarea măsurilor cu efect retroactiv impuse de ANCOM’, precizează Vodafone.

Sunt suspendate, astfel, „obligația de a restitui, la cerere, orice sumă achitată peste 60 de euro (TVA inclusă) pentru serviciile de comunicații de date în roaming pe planuri alternative de roaming, obligația publicării și menținerii pe website-ul Vodafone România a procedurii pe care utilizatorii o pot urma pentru a obține restituirea sumelor mai sus menționate și obligația de a informa prin mijloace individuale utilizatorii finali despre posibilitatea de a obține restituirea sumelor mai sus menționate”. Vodafone a argumentat instanței de judecată că nu a încălcat Regulamentul UE nr. 531/2012 invocat de ANCOM și că măsurile de remediere impuse de ANCOM nu sunt permise de reglementările legale în vigoare.

Vodafone România mai precizează, în comunicat, că „este lider în serviciile de roaming și va continua să pună la dispoziția utilizatorilor oferte inovatoare la tarife avantajoase pentru serviciile de roaming, în funcție de nevoile lor de comunicare, protejându-i de potențiale riscuri legate de așa-numitele facturi-șoc, conform regulamentului UE menționat”. De asemenea, Vodafone România „va respecta, în condițiile legii, obligația de notificare a clienților pentru consumul de date în roaming pe planuri tarifare alternative, obligație care a fost menținută deocamdată de către instanță”, încheie compania.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/vodafone-a-obtinut-in-instanta-suspendarea-amenzii-de-100-000-de-lei-30407.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/vodafone-a-obtinut-in-instanta-suspendarea-amenzii-de-100-000-de-lei-30407-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv