Autor:
Dodo Romniceanu
| vineri, 21 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 80 Vizualizari

Wissam și Sabrine Zbeidat

Doi arabi israelieni, soț și soție, care s-au alăturat grupării Stat Islamic împreună cu cei trei copii minori ai familiei, au fost trimiși joi în judecată, potrivit site-urilor de internet ale televiziunii saudite Al Arabiya și cotidianului israelian Yedioth Ahronoth.

Potrivit rechizitoriului, Wissam Zbeidat, în vârstă de 41 de ani, și soția sa, Sabrine Zbeidat, 31 de ani, in Sakhnin, au călătorit în Turcia, cu ocazia unui concediu în România, în 2015. Din Turcia, ei au trecut clandestin granița în Siria, unde luptătorii Stat Islamic le-au luat pașapoartele, apoi i-au dus în Irak, la Mosul.

Wissam Zbeidat a fost antrenat militar și pregătit ideologic, apoi a luptat împotriva armatei irakiene și a fost rănit. Ulterior, familia Zbeidat a încercat să abandoneze gruparea islamistă și a primit ajutorul rudelor pentru a plăti călăuze care să-i scoată din Irak. După 10 încercări de a trece în Turcia, uneori drogându-și fiica cea mai mică pentru a nu-i da de gol cu plânsete, familia a ajuns în cele din urmă pe teritoriul turc, unde soții au fost arestați, a dezvăluit serviciul israelian de securitate Shin Beth.

În septembrie, soții Zbeidat și copiii lor au fost trimiși în Israel, unde au fost de asemenea arestați sub acuzațiile de contacte cu un agent străin, apartenență la o organizație ilegală, apartenență la un grup terorist, sprijinire a unui grup ilegal și pregătire militară ilegală.

Gruparea Stat Islamic nu se bucură de prea mare sprijin în Israel, dar circa 50 de cetățeni israelieni au călătorit în Siria sau Irak pentru a se alătura mișcării jihadiste, apreciază Shin Beth, potrivit surselor citate.

Tag-uri:
Statul Islamic, doi israelieni, Wissam Zbeidat, Sabrine Zbeidat, Sakhnin, Turcia, Siria, Romania, Al Arabiya

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un israelian şi soţia sa au plecat din România pentru a se alatura Statului Islamic.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/wissam1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/wissam1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Dodo Romniceanu | vineri, 21 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 80 Vizualizari Wissam și Sabrine Zbeidat Doi arabi israelieni, soț...

Preluat de la EVZ