Autor:
Gabriel Mihai
| vineri, 21 octombrie 2016 | 13 Comentarii
| 1812 Vizualizari

Traian Băsescu

Traian Băsescu a vorbit la nasul TV despre sistemul din România, în special cel în care se “produc” doctori, generali sau alte persoane cu grade foarte înalte.

Fostul președinte al României, Traian Băsescu,  a vorbit la Nașul TV despre sistemul care continuă în România să producă pe bandă rulantă generali, doctori sau ingineri. Fostul președinte a declarat că cei care puteau să se urme pe ei însuși în grad, o făceau fără nici cea mai mică problemă.

“Un sistem loial țării servește țara. Și se pot gândi: de ce să nu ne facem noi doctori. Sau de ce să nu ne dăm noi pensii speciale? Sau de ce să nu ne facem noi o academie națională pentru științele securității naționale, și să ne dăm rente viagere la fel ca un academician ce a scris biblioteci.

La noi, sistemului nu i-au ajuns funcțiile înalte. A vrut onorabilitate juridică. După general, doctor, își mai pune și inginer. Sunt ridicoli. Ați văzut reacția oamenilor: vot în unanimitate pentru a face ca cei care verifică doctoratele să fie universitățile care chiar le-au dat.

Uitati o prostie: de ce trebuie să fie chestor ca să-l pui într-o anumită funcție? Nu poate să fie un polițist foarte bun?”

Traian Băsescu a comentat pe scurt și faptul că doctoratul lui Coldea ar fi secret, așa cum chiar el a spus-o acum ceva timp.

Întrebat de unde știe că doctoratul lui Coldea este secret, Băsescu a răspuns: “Pentru că nu îl găsește nimeni, nici măcar doamna Șercan. Doctoratul l-a făcut împreună cu profesorul Oprea.”

Traian Băsescu a tras și o concluzie despre acest sistem, aducând ca exemplu faptul că el, în toți anii în care a fost secretar de stat, ministru, primar sau președinte, credea că sistemul se schimbă; dar s-a înșelat.

“Sistemul poate fi stăpânit prin legi și prin autoritate. Eram un om care a ajuns președinte după ce aa fost secretar de stat, ministru, primar. Tot timpul am crezut că cheia se află la oamenii politici. Dar m-am înșelat. Toți pleacă, dar sistemul rămâne. Se cunosc, se sprijină, se ajută în alegerea politicielor. Nu există stat care să poată trăi fără această osatură.”

Tag-uri:
Traian Băsescu, sistem, doctorat, Coldea, doctorate, plagiate, stat, primar, pre;edinte, fost președinte, chestor, polițist, funcții înalte, general, traian basescu, traian basescu live

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traian Băsescu, despre sistemul din România: Nu le ajung funcțiile înalte. Vor onorabilitate juridică. După “general” sau “doctor”, își mai pun și “inginer”. Sunt ridicoli!.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/basescu_3-465x390-6.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/basescu_3-465x390-6-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Gabriel Mihai | vineri, 21 octombrie 2016 | 13 Comentarii | 1812 Vizualizari Traian Băsescu Traian Băsescu a vorbit la nasul...

Preluat de la EVZ