Autor:
Simona Stupar
| vineri, 21 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 297 Vizualizari

O flotilă de nave rusești traversează Canalul Mânecii

O flotilă de nave rusești traversează Canalul Mânecii, în drum spre Siria, iar două vase britanice îi urmăresc traseul, a anunțat Ministerul de Interne de la Londra, precizând că navele vor fi monitorizate pe tot drumul, cât timp se află în apele britanice.

Un remorcher rusesc, care era în convoiul forțelor navale, a intrat în canal în largul coastelor lângă Ramsgate.

Liderii UE au condamnat ferm implicarea Rusiei în bombardarea orașului sirian Alep.

Vasele se află în apele internaționale, dar secretarul britanic al Apărării, Michael Fallon, a declarat că Marea Britanie „va urmări această traversare, ca parte a angajamentului său de a păstra Marea Britanie în siguranță”, scrie BBC.

Distrugătorul britanic Type 45 HMS Duncan, escortat de fregata Type 23 HMS Richmond, au plecat din Portsmouth, marți, pentru a găsi grupul portavionului rusesc Amiral Kunețov, care se îndreaptă spre sud, din Marea Novergiei.

Portavionul Amiral Kunețov și alte nave rusești se îndreaptă spre Mediterana. Este singurul portavion din flota rusească și poate transporta mai mult de 50 de avioane, iar sistemul de armament include rachete de croazieră anti-navale.

Citește și:

Cea mai amplă operațiune a Rusiei, după Războul Rece

O publicație rusească a descris, săptămâna aceasta, navele de război rusești care se îndreaptă spre Mediterana ca pe „o armadă”. Dar de ce este nevoie de o astfel de desfășurare de forțe? Și de ce trimite Moscova singurul său portavion în regiune?

Ziarul rusesc Komsomolskaya Pravda explică: „Nu este vorba despre un voiaj turistic în Mediterana. Portavionul va întări prezența actuală rusească de-a lungul coastelor siriene și va oferi susținere aeriană. Portavionul cu avioanele și armamentul de la bord pot fi utilizate și pentru lovituri împotriva teroriștilor”.

Nu este vorba doar despre creșterea puterii armate în Siria, pentru că acest lucru se putea realiza prin trimiterea mai multor bombardiere de la bazele din Siria, de lângă Latakia.

Trimiterea flotilei prin Marea Nordului și Canalul Mânecii transmite un mesaj clar Occidentului: tot ce faceți voi, putem face și noi, și chiar mai bine.

Rusia are deja 10 nave în apropiere de Siria, care au tras rachete de croazieră în timpul bombardamentelor asupra rebelilor antiguvernamentali din Siria.

Desfășurarea noilor forțe are loc în timpul unei „pauze umanitare” între atacurile din zonele controlate de rebeli, în estul Alepului. Armistițiul temporar este parte a unui plan prin care se permite civililor și luptătorilor să plece, iar loviturile aeriene siriene și rusești au fost oprite de marți.

Premierul britanic Theresa May a cerut liderilor europeni să transmită „un mesaj unitar, ferm” Moscovei, pe tema campaniei de bombardare. La summitul de ieri de la Bruxelles, May le-a spus omologilor săi că atacul asupra Alep este „îngrozitor într-un mod aparte”, iar acțiunile Rusiei au „subminat eforturile Vestului” de a se ajunge la o înțelegere.

Deși UE a impus sancțiuni Rusiei din cauza conflictului din estul Ucrainei, până acum nu a avut nicio reacție la intervenția militară a Rusiei în Siria.

Tag-uri:
navele, nave, rusia, canalul manecii, britanici, vase de razboi, portavion, siria, ue, theresa may

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Navele de RĂZBOI rusești traversează canalul Mânecii. Ce măsuri au luat BRITANCII.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/portavion-amiral-kuznetov-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/portavion-amiral-kuznetov-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEuropa
Autor: Simona Stupar | vineri, 21 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 297 Vizualizari O flotilă de nave rusești traversează Canalul Mânecii ...

Preluat de la EVZ