Autor:
Ionel Dancu
| vineri, 21 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 255 Vizualizari

Situaţia banilor scoşi din România

Cum se face că românii au cele mai mici salarii din Europa? Sau că profiturile realizate de români ajung la alte popoare? EVZ vă prezintă explicaţia schemei prin care sume colosale sunt scoase, de cele mai multe ori legal, din România.

Situaţia banilor scoşi din România a fost dezbătută în cadrul unei discuţii organizate la Bucureşti de europarlamentarul Cătălin Ivan. Pe scurt: firmele „pleacă cu cafeaua şi nouă ne lasă zaţul”.

Concluzii pe înţelesul tuturor:

1. Firmele fac profit în România dar plătesc taxe foarte mici. Rezultatul: România nu încasează bani de la aceste firme şi nu are bani pentru autostrăzi, spitale, salarii, pensii, etc. În schimb, firmele plătesc taxele în alte ţări denumite „capete de pod”, şi îşi duc toţi banii acolo, astfel că de profitul produs în România beneficiază alte popoare şi toţi banii produşi din România ies din ţară prin diferite „şmecherii financiare”. Banii produşi în România şi care ar trebui să rămână în ţară nu aduc niciun beneficiu pentru români, ci sunt duşi în alte ţări unde sunt reinvestiţi, iar salariaţii din acele ţări sunt mai bine plătiţi, ţările străine dezvoltă produse noi şi scumpe care ajung în România la vânzare şi ciclul se reia: românii rămân la fel de prost plătiţi şi nu reuşesc să dezvolte bunuri pe care să le vândă în afară, în timp ce alte popoare fac tot mai mulţi bani şi au fonduri pentru spitale, educaţie, infrastructură, pensii, salarii.

2. Românii sunt cel mai prost plătiţi salariaţi din Europa. De ce? Pentru că muncitorii român nu produc valoare, adică sunt folosiţi pentru asamblarea unor componente, împachetarea unor mărfuri, etc. Valoarea este produsă de ţările care au industrii care produc acele componente şi acele mărfuri, şi atunci salariaţii altor state, şi nu românii, sunt plătiţi bine. Munca românilor nu aduc o valoare unui produs, de aceea sunt plătiţi prost. De exemplu, valoarea pe care o aduce un român unui produs este de 15.300 de euro, în timp ce valoarea este de 80.000 de euro în Suedia.

3. 60% din fondurile europene ies din România. Cum? Firmele şi autorităţile româneşti au nevoie de materie primă pentru a derula anumite proiecte. Materia primă este cumpărată din afara ţării, astfel că banii din fonduri UE destinaţi dezvoltării României sunt folosiţi pentru a cumpăra utilaje din afara ţării şi banii ajung la alte popoare care astfel îşi întăresc economia şi industria cu banii destinaţi României.

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plată a site-ului „Evenimentul zilei”, cuprinzând o selecție exclusivă de materiale de presă de calitate.

Tag-uri:
bani, romania, firme, taxe

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAREA PĂCĂLEALĂ, explicată pe înţelesul tuturor: SUME COLOSALE sunt scoase din ROMÂNIA şi MUTATE în alte ţări pentru spitale, drumuri, salarii, educaţie.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/fmi-a-livrat-vestea-surpriza-pentru-romania-465x390-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/fmi-a-livrat-vestea-surpriza-pentru-romania-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEconomie
Autor: Ionel Dancu | vineri, 21 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 255 Vizualizari Situaţia banilor scoşi din România Cum se face...

Preluat de la EVZ