loading…

Rezultatele evaluărilor și calendarele pentru ridicarea vizelor sunt discutate cu partenerii noștri europeni, ar fi prematur să comentăm despre viitori pași în acest moment, au declarat reprezentanți ai guvernului canadian.

”Guvernul Canadei, în colaborare cu România și Bulgaria, este hotărât să lucreze pentru apropierea de scopul comun al călătoriilor fără viză pentru toți cetățenii Uniunii Europene. Experți tehnici canadieni au vizitat atât România, cât și Bulgaria în această vară pentru a colecta informații care să ajute Canada să-și revizuiască aprecierile despre performanța fiecărei țări în îndeplinirea criteriilor de ridicare a vizelor pentru Canada. Rezultatele evaluărilor și calendarele pentru ridicarea vizelor sunt discutate cu partenerii noștri europeni. Ar fi prematur să comentăm despre viitori pași în acest moment”, a fost răspunsul departamentului pentru relații cu presa al ministerului pentru imigrație, refugiați și cetățenie de la Ottawa la solicitarea Mediafax pe tema ridicării vizelor în cursul anului 2017.

Ministrul canadian al Comerțului, Chrystia Freeland, a părăsit la ora 16.00 sediul Guvernului regiunii belgiene Wallonia, anunțând sfârșitul și eșecul negocierilor pe tema CETA. Chrystia Freeland s-a declarat “dezamăgită” și a vorbit de o “oportunitate pierdută”.

Guvernul federal al Belgiei are nevoie de aprobarea tuturor entităților regionale belgiene pentru a putea semna acordul CETA.

Propunerea privind eliminarea vizelor de călătorie pe teritoriul canadian pentru cetățenii români și bulgari se va concretiza doar dacă va fi semnat Acordul de parteneriat comercial UE-Canada.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri la Bruxelles că România a ajuns la o înțelegere rezonabilă cu Canada privind eliminarea vizelor de la 1 decembrie 2017, astfel că țara noastră nu mai are obiecții față de Acordul economic UE-Canada (CETA).

Astfel, potrivit acordului, de la 1 mai 2017 nu mai au nevoie de vize cei care au mai călătorit în Canada, iar de la 1 decembrie 2017 se elimina total vizele pentru români. Canada ar putea reveni asupra deciziei dacă numărul de imigranți ilegali este foarte mare, dar doar în primii trei ani de la ridicarea vizelor (snap-back).

Întrebat ulterior cum s-a ajuns la eliminarea etapizată a vizelor de către Canada, șeful statului a replicat: ”Negociind foarte dur față de propunerea canadienilor de 2018, plus 5 de ani de snap-back”.

În ceea ce privește condițiile mecanismului de snap-back, șeful statului a spus că ”mai este mult de lucru pentru negociatorii români și cei canadieni, pentru a ajunge, în final, la concluzii cuantificabile”.

”Noi am fost promotori, am fost de acord și abia așteptăm să intre în vigoare CETA, fiindcă de aici, cu siguranță, și antreprenorii români și România va avea de câștigat”, a conchis președintele.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/guvernul-canadei-ar-fi-prematur-sa-vorbim-despre-un-calendar-al-eliminarii-vizelor-30428.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/guvernul-canadei-ar-fi-prematur-sa-vorbim-despre-un-calendar-al-eliminarii-vizelor-30428-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv