Autor:
Florin Toma
| vineri, 21 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 128 Vizualizari

Florin Toma

… E lung cuvântul, nu-i aşa? Păi, e lung, pentru că tot aşa e şi maladia, derivată din cea mai veche meserie din lume. Care, altminteri, demult nu mai este doar o excepţie.

Şi-a depăşit cu vârf şi-ndesat poziţia de abatere de la norma morală. A devenit însăşi regula tolerată a lumii pretins pudibonde (precum amorul cu plată, despre care cineva spunea că: „…se passe dans les chambres, mais se décide dans les couloirs”!). Deci, „Prostitutio in integrum”!

Prin urmare, atenţie! Indiferent de sistemul în care vă e dat să trăiţi – imperfect, perfect compus sau mai mult ca perfect – de fiecare dată când vi se va părea că naturalul a fost mutilat fără jenă, că normalului i-a fost sucit malonest gâtul, că firescul a fost stârcit sub bocancul hoţiei, ei bine, atunci trebuie să ştiţi că e vorba de o excepţie de prostituţionalitate.

Luaţi, de pildă, stufărişul de legi ce îndrumă dinamica peristaltică a României de azi. El este atât de nedesluşit, atât de îmbârligat, încât orice străin care ia contact pentru prima oară cu sistemul legislativ de la noi se alege cu serioase vânătăi pe cerebel. O lege care a fost dată ieri se preschimbă, astăzi, în aproape contrariul ei, cu certitudinea că mâine ea va reveni la forma cvasi-iniţială. Pentru ca, apoi, prin reglaje şi farafastâcuri retorice – să ştiţi că fiecare partid are în organigrama sa o funcţie de codoaşă juridică – legea să devină aproximarea unui foarte bine camuflat „wishful thinking” al majorităţii de la putere.

Bănuiesc că aţi observat că în orice prevedere legală – indiferent la ce se referă ea: la extragerea cărbunilor din sobă, la distanţa dintre pomi într- o livadă cu faţa spre sud, la deviaţiile de sept ale jderului, la îmbogăţirea uraniului prin fraudă ori la circulaţia sangvin-rutieră – întotdeauna, în final, dăm peste un adaos suav. O notă neutră şi seacă, precum un faliment becalic sprinţar. Aproape la fel de insesizabilă ca şi rândurile din finalul oricărui contract, scrise cu litere aşa de mici, că e necesar un fund de sifon! „EXCEPŢIE fac următoarele …etc.”. Sau „Se EXCEPTEAZĂ de la prezenta lege următoarele… etc.”. Inutil să adăug că, în cazul în care se înfiripă nedumeriri sau imputaţiuni post festum, este verbalizată numaidecât perfida întrebare: „Cum, dar n-aţi citit precizările finale de la art.14, alin. 3?…”.

Tag-uri:
meserie, romania, cea mai veche meserie

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Excepția de prostituționalitate | ALICE ÎN ŢARA NETERMINATĂ.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/toma-florin-465x390-9.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/toma-florin-465x390-9-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInvitaţii evz
Autor: Florin Toma | vineri, 21 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 128 Vizualizari Florin Toma … E lung cuvântul, nu-i...

Preluat de la EVZ