loading…

Limita de despăgubire pentru vătămări corporale și decese urcă din 2017 la 6,07 milioane de euro față de 5 milioane de euro în 2016, potrivit unui proiect de Normă privind asigurările auto din România, postat pe pagina de internet a Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

De asemenea, pentru pagubele materiale produse în unul și același accident, indiferent de numărul persoanelor păgubite, limita de despăgubire se stabilește la un nivel de un milion de euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieței valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Națională a României, scrie Agerpres.

Conform proiectului, din 2017, limita de despăgubire pentru pagubele materiale va urca la 1,22 milioane de euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieței valutare la data producerii accidentului, comunicat de BNR.

Pentru vătămări corporale și decese, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial produse în unul și același accident, indiferent de numărul persoanelor păgubite, limita de despăgubire se stabilește la un nivel de 5 milioane de euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieței valutare la data producerii accidentului, comunicat de BNR. Din 2017, limita de despăgubire pentru pentru vătămări corporale și decese urcă la 6,07 milioane de euro, echivalent în lei.

De asemenea, în proiect se precizează că, în cazul în care în același eveniment au fost prejudiciate mai multe persoane și valoarea totală a prejudiciilor depășește limitele de despăgubire specificate în contractul RCA, despăgubirea va fi stabilită în funcție de cota-parte din valoarea prejudiciului care revine fiecărei persoane îndreptățite la despăgubire pentru prejudiciile suferite în același accident.

Proiectul a fost pus în dezbatere publică, iar propunerile, observațiile sau comentariile se pot trimite instituției până la data de 29 octombrie 2016.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/despagubiri-de-6-07-milioane-de-euro-in-cazul-accidentelor-cu-morti-si-raniti-incepand-din-2017-30386.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/despagubiri-de-6-07-milioane-de-euro-in-cazul-accidentelor-cu-morti-si-raniti-incepand-din-2017-30386-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv