loading…

 Mariana Vizoli, secretar de stat în Ministerul Finanțelor și șeful Direcției Antifraudă din ANAF și-au depus demisiile din funcție după ce DNA i-a plasat sub control judiciar în dosarul Murfatlar, demisiile fiind acceptate de ministrul Anca Dragu, potrivit Ministerului de Finanțe.

Ministrul Finanțelor Publice a acceptat demisiile secretarului de stat Mariana Vizoli și a șefului Antifraudă, Daniel Diaconescu. Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, a acceptat demisiile celor doi reprezentanți ai Ministerului Finanțelor Publice și ANAF după ce procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 20 octombrie 2016, față de aceștia“, potrivi unui comunicat de presă al Ministerului de Finanțe, scrie mediafax.ro

Am spus-o încă de la începutul mandatului meu, Ministerul Finanțelor Publice și ANAF sunt printre cele mai importante instituții din România, iar reprezentanții lor trebuie să fie mai presus de orice suspiciune. Asupra integrității membrilor din conducerea Ministerul Finanțelor Publice și ANAF nu trebuie să existe nicio urmă de îndoială”, a transmis ministrul Finanțelor, Anca Dragu.

Ministerul de Finanțe precizează că ANAF a pus la dispoziția DNA toate documentele solicitate.

Procurorii Direcției Naționale Anticoupție i-au plasat, vineri, pe Mariana Vizoli și pe Daniel Diaconescu, alături de alți trei foști directori din Ministerul de Finanțe și ANAF, sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, sub acuzația de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Măsurile au fost dispuse în dosarul în care acționarul companiei de vinuri Murfatlar, George Ivănescu, a fost arestat alături de alte șase persoane, fiind acuzat de evaziune fiscală, prejudiciul fiind estimat la aproape 600 de milioane de lei.

Aceștia au făcut parte din Comisia pentru autorizarea operatorilor de produse supuse accizelor armonizate din cadrul Ministerului Finanțelor Publice. În cazul a două dintre antrepozitele fiscale de producere a băuturilor alcoolice, aceștia au încălcat legea în procedura de autorizare, prin adoptarea unor soluții de admitere a cererilor în alte condiții decât cele legale Prin aceste demersuri, funcționarii publici au contribuit la crearea unui folos necuvenit în favoarea a două dintre cele patru societăți de producere și comercializare a băuturilor alcoolice vizate de anchetă, având și o contribuție la producerea prejudiciului în dauna bugetului de stat, determinat de activitățile celor două societăți“, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție, postat vineri pe site-ul instituției.

Mariana Vizoli a fost numită secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice pe probleme de fiscalitate în data de 19 septembrie, în locul lui Gabriel Biriș. Anterior, ea a fost director al Direcției legislație Cod fiscal și reglementări vamale din Ministerul Finanțelor Publice.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/demisie-la-anaf-seful-de-la-antifrauda-a-renuntat-la-functie-30389.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/demisie-la-anaf-seful-de-la-antifrauda-a-renuntat-la-functie-30389-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv