Autor:
Iasmina Ardelean
| vineri, 21 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 9 Vizualizari

Mezeluri

Angenţia pentru Cercetare a Cancerului, din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii susţine că mâncarea procesată poate creşte riscul apariţiei cancerului intestinal.

Mai mult de 50 de grame de carne procesată, consumată zilnic, creşte cu 18% rata de apariţie a cancerului intestinal. Aceasta este plină de chimicale. 

Agenţii principali din carnea procesată care provoacă cancerul sunt fierul, nitrozaminele şi chimicalele MelQx şi PhlP, care se formează în timpul gătirii. 

Fierul se găseşte în toate tipurile de carne, dar o cantitate excesivă poate creşte riscul apariţiei cancerului. 

Nitrozaminele sunt prezente în carnea afumată, în cea proaspătă şi în fructele de mare. Cantităţi moderate de nitrozamine conţin grânele, lactatele, uleiurile, băuturile şi vinul.

Unii fabricanţi de mezeluri nu utilizează nitraţi în procesul fabricării. Nici acestea nu sunt recomandate într-o mare măsură, fiind de ajuns 70 de grame pe zi.   

Surse: descopera.ro, livescience.com

Tag-uri:
chimicale, cancerigen, cancer, aliment, mezeluri, carne, consum, fier, nitrozamine, carne afumata, fructe de mare, proaspat, cantitate, moderat

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cele trei chimicale CANCERIGENE ascunse într-un produs pe care îl consumi ZILNIC.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/mezeluri-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/mezeluri-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Autor: Iasmina Ardelean | vineri, 21 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 9 Vizualizari Mezeluri Angenţia pentru Cercetare a Cancerului, din cadrul...

Preluat de la EVZ