Autor:
Anca Simionescu
| vineri, 21 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 49 Vizualizari

Pe site-ul său Dylan nu pomenește de Premiul Nobel

O săptămână i-a luat celebrului Bob Dylan pentru a confirma pe site-ul său acordarea premiului Nobel pentru literatură. În doar câteva minute mențiunea a dispărut

O săptămână i-a luat celebrului Bob Dylan pentru a confirma pe site-ul său acordarea premiului Nobel pentru literatură. În doar câteva minute însă, mențiunea a dispărut. Postarea „The Lyrics: 1961-2012, WINNER OF THE NOBEL PRIZE IN LITERATURE se mai regăsește doar pe pagina de socializare a artistului.

„Inițial, pe site fuseseră scrise doar câteva cuvintele: “Câștigător al premiului Nobel pentru literatură”, dar laureatul prestigioasei distincții a preferat să râmână simplu – Bob Dylan”, a titrat publicația care a observat modificare www.theguardian.com.

De ce merge la Bob Dylan Premiul Nobel pentru Literatură

Dylan a devenit primul muzician care câştigă Premiul Nobel pentru Literatură, dar el a preferat să nu reacţioneze public în privinţa prestigiosului premiu. Presa străină a relatat că artistul nu a răspuns nici încercărilor comitetului Nobel de a obţine o reacţie din partea sa.

Dylan, ce a concertat la Bucureşti în 2015, în cadrul turneului mondial “Never Ending Tour”, este unul dintre cele mai influente personaje ale secolului al XX-lea, fiind un simbol al inovaţiei în muzică şi cultură. El a înregistrat un număr mare de albume în jurul unor teme precum condiţia socială, religia, politica şi dragostea. Versurile au fost continuu publicate în noi ediţii, sub titlul „Lyrics/ Versuri”. Ca artist, este extrem de versatil; a fost un pictor activ, actor şi scenarist. Dylan a publicat și lucrări experimentale precum „Tarantula” (1971) şi colecţia „Writings and Drawings” (1973).

El a câştigat numeroase distincţii de-a lungul vastei sale cariere, inclusiv 11 premii Grammy, un Oscar şi un Glob de Aur. A fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame, în anul 2000 a primit Polar Music Prize, iar, în 2012, preşedintele american Barack Obama i-a decernat Medalia pentru Libertate (Medal of Freedom).

Tag-uri:
Bob Dylan, The Lyrics, Premiul Nobel, Never Ending, Roll Hall, Polar Music, Barack Obama

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BOB DYLAN se joacă cu PREMIUL NOBEL! După o prima reacţie, formală, MESAJUL A FOST ȘTERS.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/bob-dylan_3-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/bob-dylan_3-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPanorama
Autor: Anca Simionescu | vineri, 21 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 49 Vizualizari Pe site-ul său Dylan nu pomenește de...

Preluat de la EVZ