Autor:
Simona Stupar
| vineri, 21 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 173 Vizualizari

Kurzii Peshmerga luptau cu forțele ISIS, în Kirkuk, încă din februarie 2015 (foto:aljazeera.com)

ONU a anunțat, azi, că este extrem de îngrijorat că ISIS a luat 550 de famlii din satele din jurul Mosulului și le folosește pe post de scuturi umane, în clădirile grupării militante din oraș. Militanții ISIS au atacat mai multe clădiri de securitate în orașul irakian Kirkuk, în timp ce forțele irakiene și cele kurde se luptă cu gruparea teroristă în cel de-al doilea oraș ca mărime din țară, Mosul.

Ravina Shamdasani, purtător de cuvânt adjunct al Biroului ONU pentru Drepturile Omului, a declarat pentru CNN că 200 de familii din satul Samalia și 350 de familii din Najafia au fost forțate să plece, luni, și au fost duse în Mosul, în ceea ce pare a fi „o măsură luată de ISIS pentru a preveni fuga civililor”.

Militanții ISIS au atacat mai multe clădiri de securitate în orașul irakian Kirkuk, au anunțat oficialii, în timp ce forțele irakiene și cele kurde se luptă cu gruparea teroristă în cel de-al doilea oraș ca mărime din țară, Mosul.

Zeci de militanți au atacat patru secții de poliție kurde din Kirkuk, răspândindu-se în mai multe cartiere rezidențiale. Luptele se desfășurau în sudul orașului, vineri dimineața.

Circa 30 de militanți ISIS au preluat controlul asupra unei clădiri din sudul Kirkukului, au tras asupra forțelor de securitate, 12 oameni fiind uciși în alte atacuri din Dibis. forțele irakiene au recapturat cel puțin 100 de km pătrați de teritoriu, conform analizei făcute de CNN.

Un soldat american a murit în urma unei explozii în nordul Irakului, a anunțat Pentagonul.
 
Conform BBC, Statul Islamic a început un contra-atac puternic în nordul Irakului, ucigând cel puțin 19 persoane în jurul orașului Kirkuk. Au fost uciși cel puțin șase ofițeri de poliție și o centrală în construcție, unde au murit 13 angajați.

Orașul Mosul se află la circa 170 km nord-est de Kirkuk, un oraș multi-etnic, revendicat atât de guvernul central irakian, cât și de kurzi.

Tag-uri:
irak, kirkuk, kurzi, isis, batalie, familii, scuturi umane, onu, militanti, rebeli

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BĂTĂLIA pentru Mosul. Statul Islamic lansează un CONTRAATAC puternic în Kirkuk .

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/kirkuk-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/kirkuk-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialASIA
Autor: Simona Stupar | vineri, 21 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 173 Vizualizari Kurzii Peshmerga luptau cu forțele ISIS, în Kirkuk,...

Preluat de la EVZ