loading…

Doar aproximativ 18 la sută din unitățile de învățământ preuniversitar nu au avize de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), a anunțat, joi, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, Mirabela Amarandei.

La nivel național, aproximativ 18 la sută din unitățile de învățământ din preuniversitar nu au avize IGSU. Situațiile sunt multiple și mă refer la motivele pentru care nu ar putea avea aceste avize. Vorbim ca plan de recuperare a acestui procent, pe de o parte, de comunicarea cu Ministerul Dezvoltării astfel încât primăriile să poată să își facă investițiile necesare pentru obținerea acestor avize. Vorbim de scări de incendiu care lipsesc sau de uși de evacuare, vorbim aici de infrastructură școlară“, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, Mirabela Amarandei, citat de News.ro.

Pe de altă parte, Amarandei a explicat că este în curs de realizare și finalizare Registrul infrastructurii în învățământul preuniversitar.

Suntem în curs de realizare și finalizare a Registrului infrastructurii în învățământul preuniversitar, care ne va oferi, practic, paleta întreagă a situațiilor pe care le avem în unitățile de învățământ preuniversitar, nu doar din perspectiva aceasta, a IGSU, dar și din perspectiva avizelor sanitare.Dacă ministerul este cel care centralizează situația, pentru că este un interes general, nu doar al ministerului, ci și al întregii comunități în ceea ce privește infruastructura școlară,  cei care au în administrare aceste clădiri sunt autoritățile publice locale“, a mai spus Mirabela Amarandei.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/aproximativ-18-din-unitatile-de-invatamant-preuniversitar-nu-au-avize-igsu-30371.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/aproximativ-18-din-unitatile-de-invatamant-preuniversitar-nu-au-avize-igsu-30371-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv