loading…

Donald Trump, candidatul republican la funcția de președinte al SUA, a declarat astăzi că va respecta un rezultat “clar” al scrutinului prezidențial, chiar dacă ar pierde, precizând că își rezervă și dreptul de a contesta alegerile, informează site-ul agenției Reuters.

“Sigur că aș accepta un rezultat clar al scrutinului, dar îmi rezerv dreptul de a contesta și chiar de a intenta o acțiune judiciară în cazul unui rezultat aflat sub semnul întrebării”, a declarat Donald Trump.

Anterior, Kellyanne Conway, șeful echipei republicane de campanie, a declarat că Donald Trump nu va recunoaște o eventuală înfrângere în scrutinul prezidențial înainte ca rezultatele să fie verificate.

După ce a semnalat în mod repetat că democrații ar pregăti fraude electorale, Donald Trump a părut să conteste sistemul democratic american, refuzând să spună, la dezbaterea televizată, dacă va recunoaște rezultatul scrutinului prezidențial.

Donald Trump “transmite că, până la aflarea rezultatelor, până când rezultatele vor fi certificate și verificate, nu va recunoaște o eventuală înfrângere. Pur și simplu nu are de unde să știe ce se va întâmpla”, a declarat Conway într-un interviu acordat ABC News, informează Politico.com.

Donald Trump a afirmat că echipa democrată pregătește fraude masive în scrutinul prezidențial, acuzându-i pe liderii republicani de complicitate. “Sigur că au loc fraude masive în procesul electoral. De ce neagă liderii republicani acest lucru? Sunt atât de naivi!”, a transmis Donald Trump.

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, i-a recomandat marți candidatului republican Donald Trump să înceteze acuzațiile lipsite de fundament privind presupuse fraude care s-ar pregăti în scrutinul prezidențial.

“Niciun om serios nu ar putea sugera că alegerile din America ar putea fi fraudate, mai ales că procesul electoral este atât de descentralizat și sunt implicate atât de multe persoane”, a declarat Barack Obama.

“Nu există dovezi că s-ar fi întâmplat așa ceva în trecut sau că se va întâmpla acum. L-aș sfătui pe domnul Trump să nu se mai plângă și să ofere argumente politice dacă vrea să obțină voturi”, a subliniat Barack Obama, care o susține în scrutinul prezidențial pe democrata Hillary Clinton.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/donald-trump-va-accepta-doar-un-rezultat-clar-isi-rezerva-dreptul-de-a-contesta-scrutinul-30374.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/donald-trump-va-accepta-doar-un-rezultat-clar-isi-rezerva-dreptul-de-a-contesta-scrutinul-30374-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv