Autor:
Simona Stupar
| marţi, 11 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 13 Vizualizari

Marcelo Rebelo de Sousa, președintele portughez

O imagine a preşedintelui Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, alături de regele Marocului, Mohamed VI, este folosită într-una dintre înregistrările video de propagandă ale Statului Islamic, care îl califică drept „necredincios”.

Folosirea fotografiei a fost dezvăluită de un expert pe probleme de securitate internaţională, ale cărui comentarii sunt publicate de cotidianul Diario de Noticias.

Fotografia în cauză a fost făcută în iunie, când şeful statului lusitan l-a decorat pe monarhul marocan cu Ordinul Santiago, în timpul unei vizite oficiale în ţara africană, scrie EFE, citată de Agerpres.

Gruparea Stat Islamic încadrează această imagine într-un video, „o lungă litanie împotriva liderilor pseudo-islamici care se supun Occidentului şi sunt servitorii săi”, a spus expertul.

În înregistrare se menţionează că „aşa-zişii lideri musulmani nu au ruşine în a-şi arăta premiile şi decoraţiile acordate de necredincioşi”, aluzie la Rebelo de Sousa.

Potrivit expertului citat de Diario de Noticias, înregistrarea video a fost produsă într-un studio al grupării Stat Islamic localizat în oraşul sirian Deir Ez-Zor.

Tag-uri:
presedinte, portughez, inregistrare, video, stat islamic, deir ez-zor, siria, credinciosi, necredinciosi, africa

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Președintele PORTUGHEZ apare într-o înregistrare video a Statului ISLAMIC.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/marcelo-rebelo-de-sousa-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/marcelo-rebelo-de-sousa-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialISIS
Autor: Simona Stupar | marţi, 11 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 13 Vizualizari Marcelo Rebelo de Sousa, președintele portughez O imagine...

Preluat de la EVZ