loading…

Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor(ANP) anunță că a dispus cercetări la Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu, pentru a stabili dacă susținerile celor patru deținuți care acuză că au fost bătuți sunt adevărate.

Potrivit agenției Mediafax, patru deținuți, care în timpul protestelor din luna iulie era încarcerați la Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu, acuză că au fost bătuți de angajați ai închisorii, agresiuni la care ar fi luat parte și persoane din conducerea penitenciarului. Bărbații, care imediat după presupusa bătaie au fost transferați la alte închisori din țară, susțin că au trimis plângeri la mai multe instituții, printre care și ANP. Administrația Națională a Penitenciarelor susține, într-un comunicat citat de Mediafax, că se fac cercetări pentru stabilirea exactă a situației.

“Urmare a informațiilor apărute în mass media în ziua de 31.08.2016 care fac referire la posibile fapte de violență exercitate de membri ai personalului Penitenciarului Giurgiu împotriva unor persoane private de libertate, conducerea Administrației Naționale face următoarele precizări: În urma evenimentelor petrecute la Penitenciarul Giurgiu în luna iulie a.c. și ca urmare a sesizărilor transmise instituției noastre, conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus efectuarea de cercetări și sesizarea organelor competente(parchete/comisii de disciplină) pentru stabilirea cu exactitate a circumstanțelor producerii evenimentelor menționate. De asemenea, menționăm că la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor se analizează temeinic fiecare sesizare, dispunându-se, după caz, măsurile corespunzătoare. Administrația Națională a Penitenciarelor dezaprobă categoric și nu tolerează comportamentele care contravin statutului funcționarului public cu statul special din sistemul administrației penitenciarelor, Codul denontologic sau altor norme legale în vigoare”, se arată în comunicatul de presă transmis de ANP.

În luna iulie, Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu a fost pe lista închisorilor unde sute de deținuți s-au revoltat și au protestat mai multe zile la rând.

După încheierea revoltei, la închisoarea din Giurgiu patru deținuți ar fi fost bătuți după ce ar fi fost acuzați că și-au instigat colegii la protest. La câteva ore după bătaia care ar fi fost primită chiar și în prezența conducerii închisorii, cei patru au fost transferați. Reprezentanții Penitenciarului Giurgiu recunosc mutarea celor patru, dar neagă toate celelalte presupuse fapte de violență.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/verificari-la-penitenciarul-giurgiu-dupa-presupusele-agresiuni-asupra-detinutilor-27931.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/verificari-la-penitenciarul-giurgiu-dupa-presupusele-agresiuni-asupra-detinutilor-27931-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv