loading…

Patru deținuți, care erau încarcerați la Penitenciarul Giurgiu în timpul revoltelor, acuză că au fost bătuți “cu bestialitate” pentru că ar fi instigat la proteste, aceștia având și certificate medico-legale care dovedesc loviturile. Conducerea închisorii neagă un asemenea incident.

În luna iulie, Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu a fost pe lista închisorilor unde sute de deținuți s-au revoltat și au protestat mai multe zile la rând.

După încheierea revoltei, la închisoarea din Giurgiu patru deținuți ar fi fost bătuți cu bestialitate după ce ar fi fost acuzați că și-au instigat colegii la protest. La câteva ore după bătaia care ar fi fost primită chiar și în prezența conducerii închisorii, cei patru au fost transferați. Reprezentanții Penitenciarului Giurgiu recunosc mutarea celor patru, dar neagă toate celelalte presupuse fapte de violență.

Bătăile la care ar fi fost supuși cei patru ar fi avut loc pe 29 iulie, imediat după ora trezirii.

“Fără niciun fel de explicații, toți cei patru deținuți aflați în cameră am fost încătușați cu mâinile la spate și trântiți pe burtă după care agenții au indicat mascaților să ne bată atât pe mine cât și pe ceilalți. Am fost bătut cu bestialitate de către mascați, încasând lovituri de baston, de scut și de bocanci cu nemiluita. Am auzit când gardienii le spuneau mascaților să mă lovească în special pe mine pentru că «am fost șmecher și că mă dau șmecher» “, se arată în plângerea depusă de unul dintre deținuți la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), obținută de Mediafax.

Toți cei patru au dorit să-și păstreze anonimatul pentru a evita ca astfel de situații să se repete.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/urmarile-revoltei-din-inchisori-la-giurgiu-4-detinuti-ar-fi-fost-batuti-cu-bestialitate-27900.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/urmarile-revoltei-din-inchisori-la-giurgiu-4-detinuti-ar-fi-fost-batuti-cu-bestialitate-27900-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv