Autor:
Petrisor Cana
| miercuri, 31 august 2016 | 0 Comentarii
| 51 Vizualizari

Percheziţii la evazionişti

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române efectuează, începând de miercuri dimineaţă, 16 percheziții la mai multe locuinţe şi sedii comerciale din Bucureşti şi din judeţele Vâlcea şi Constanţa. Cei vizaţi sunt acuzaţi că ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro, prin evaziune fiscală și spălare de bani. Vor fi adse la audieri nouă persoane implicate în acest circuit evazionist.

Într-un dosar instrumentat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie–Secţia de urmărire penală şi criminalistică,  polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliției Române efectuează 16 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi pe raza judeţelor Vâlcea şi Constanţa, la persoane fizice şi juridice, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, anunţă Poliţia Română.

De asemenea, vor fi puse în aplicare 9 mandate de aducere a unor persoane, în vederea audierii acestora şi dispunerii măsurilor legale.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2006–2016, administratorii a 10 societăţi comerciale din judeţele Vâlcea şi Constanţa ar fi operaţionalizat un mecanism financiar-fiscal, prin care ar fi obţinut foloase în mod ilegal.

Astfel, prin diminuarea obligaţiilor fiscale, dar şi prin achiziţionarea de active la preţuri subevaluate ori prin înregistrarea unor operaţiuni comerciale fictive semnificative, pentru creșterea nereală a cheltuielilor deductibile (produsele facturate nu au figurat în conturile specifice de stocuri ale furnizorului, sau serviciile nu au fost prestate), ar fi eludat obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 10 milioane de euro.

Tag-uri:
Poliției Rom, perchezitii, spalare de bani, evaziune fiscala, prejudiciu, Investigare a Criminalității Economice, Politia Romana, Bucuresti, Valcea, Constanta

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/perchezitii1_1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/perchezitii1_1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Autor: Petrisor Cana | miercuri, 31 august 2016 | 0 Comentarii | 51 Vizualizari Percheziţii la evazionişti Polițiștii Direcției de Investigare...

Preluat de la EVZ