loading…

Angela Merkel a recunoscut că atât în Germania, cât și la nivelul Uniunii Europene, au fost făcute greșeli în gestionarea crizei refugiaților, informează Reuters online, citând cotidianul german Suddeutsche Zeitung.

“Sunt chestiuni politice pe care le poți vedea că apar, dar pe care nu le conștientizezi ca atare la acel moment — iar în Germania am ignorat problema pentru prea mult timp, dar am și blocat necesitatea de a găsi o soluție paneuropeană,” a declarat Merkel într-un interviu care urmează să fie publicat în ediția de miercuri a cotidianului Suddeutsche Zeitung.

Cancelarul a mai adăugat că Germania și Uniunea Europeană trebuie să dea dovadă de răbdare și rezistență în gestionarea situației refugiaților.

Merkel a mai afirmat că Germania, care a primit majoritatea celor peste un milion de refugiați din Orientul Mijlociu și Asia care au ajuns anul trecut în UE, a lăsat Spania și alte țări de la frontiera UE să se ocupe singure de refugiați.

“De asemenea, la acel moment am respins distribuția proporțională a refugiaților,” a mai precizat ea.

Merkel a declarat că Berlinul nu a susținut modele precum agenția europeană de apărare a frontierelor (Frontex) care ar fi încălcat suveranitatea statelor membre ale UE. “Am spus că ne vom ocupa de această problemă la aeroporturile noastre, din moment ce nu avem altă frontieră externă a UE. Însă acest lucru nu funcționează,” a completat liderul german.

Cancelarul a mai aterizat că problema refugiaților va fi una pe termen lung. “Nu am abordat problema într-un mod corespunzător. Acest lucru este valabil și în privința protecției frontierelor externe ale spațiului Schengen.”

Merkel a mai afirmat că UE trebuie să îmbunătățească cooperarea și să sporească substanțial ajutorul acordat pentru dezvoltare statelor din Africa, dar și pentru Turcia și alte țări din zone cu probleme.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/merkel-a-admis-ca-germania-si-ue-au-facut-greseli-in-ceea-ce-priveste-criza-refugiatilor-27923.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/merkel-a-admis-ca-germania-si-ue-au-facut-greseli-in-ceea-ce-priveste-criza-refugiatilor-27923-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv