loading…

Fostul primar din Plopeni, județul Prahova, Octavian Zaharia, este audiat, miercuri, la Poliție, fiind bănuit că ar fi coordonat o rețea specializată în furturi din locuințe, în acest caz desfășurându-se șase percheziții.

Potrivit Poliției Prahova, astăzi au avut loc șase percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de furturi din locuințe.

Patru descinderi au avut loc în Plopeni și câte una în Băicoi și Păulești.

“Din cercetări a reieșit că, începând cu luna iunie, persoanele vizate ar fi săvârșit patri furturi din locuințe, pe raza localităților Păulești și Plopeni. Acestea ar fi sustras mai multe unelte electrice, centrale termice și produse electronice, cauzând un prejudiciu de aproximativ 20.000 de lei. La percheziții s-au găsit mai multe bunuri care se bănuiește că provin din săvârșirea altor infracțiuni”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJP Prahova, Marian Popescu.

Potrivit sursei citate, hoții furau doar noaptea.

“Doar noaptea acționau. Vizate erau locuințele unde proprietarii veneau, de exemplu, doar în weekend. Se intra prin efracție și luau televizoane, unelte, demontau centrale termice”, a spus Popescu.

Potrivit unor surse judiciare, rețeaua ar fi fost coordonată de fostul primar din Plopeni. Sursele judiciare au declarat că Octavian Zaharia indica hoților ce casă urma să fie spartă, îi dudea și îi aducea de la locul faptei și, mai mult, participa la vânzarea bunurilor sustrase.

Adus la sediul IJP Prahova pentru audieri, Octavian Zaharia a negat acuzațiile.

În acest caz au fost puse în aplicare cinci mandate de aducere.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/fost-primar-audiat-la-politie-in-cazul-unor-furturi-din-locuinte-27907.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/fost-primar-audiat-la-politie-in-cazul-unor-furturi-din-locuinte-27907-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv