Autor:
Alexandru Toader
| miercuri, 31 august 2016 | 0 Comentarii
| 301 Vizualizari

Monica Niculescu și Ana Bogdan se luptă pentru califi carea în turul al treliea la Flushing Meadows FOTO: LIBERTATEA

Monica Niculescu și Ana Bogdan se înfruntă, astăzi, de la ora 19:30, în turul al doilea al ultimului turneu de la Mare Șlem al anului, US Open.

Tenismenele românce au luat cu asalt primele runde de la US Open, râvnita competiție din New York. Ieri, în primul tur, primul duel direct al jucătoarelor noastre s-a consumat odată cu partida dintre Ana Bogdan (locul 116 WTA) și Sorana Cîrstea (88 WTA).

Cîrstea avea jocul în mână

Deznodământul disputei a fost unul surprinzător, grație triumfului Anei Bogdan, scor 0-6, 7-5, 6-2, chiar la prima sa participare din carieră pe tabloul principal la Flushing Meadows. Succesul său s-a conturat și datorită faptului că Sorana a fost acaparată de propriile greșeli. În timpul jocului, tabela de marcaj arăta scorul de 6-0, 5-2 în favoarea celei ce avea să fie învinsă.

Ana Bogdan a luptat eroic pentru a bifa participarea pe tabloul principal, după cele trei succese obținute în califcări. De această dată, în turul secund al US Open, românca în vârstă de 23 de ani se va lovi de o altă compatrioată. Monica Niculescu (58 WTA) îi va fi adversară, după ce a trecut în runda inaugurală de jucătoarea cehă Barbora (numărul 21 WTA), cu 6-3, 6-7(3), 6-1, la capătului unui meci ce s-a întins aproape două ore și jumătate.

Vara trofeelor pentru Niculescu

Monica vine după o perioadă excelentă, în care a triumfat deja de două ori la turneele de peste Ocean, la Washington, iar în urmă cu câteva zile la New Haven (ambele în proba de dublu).

În urmă cu un an, Monica a câștigat partida susținută în fața Anei, la BRD Bucharest Open. Cea dintâi s-a impus în final, scor 6-2, 5-7, 6-2, dar la capătul unui meci-maraton, ce a durat două ore și 58 de minute.

În schimb, aventura Irinei Begu (23 WTA) s-a încheiat chiar după primul tur, când s-a văzut învinsă de o jucătoare mult mai slab cotată ca ea în clasamentul mondial, Lesia Țurenko (99 WTA). Partidele celorlalte românce la US Open, Simona Halep (5 WTA) și Patricia Țig (128 WTA), s-au disputat aseară după închiderea ediției.

Tag-uri:
tenis, Begu, Lesia, Monica Niculescu, Ana Bogdan, Flushing Meadows, US Open, Simona Halep, Patricia Ţig, WTA, Niculescu, Trofee, US, Barbora

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/23anabogdan-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/23anabogdan-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialTenis
Autor: Alexandru Toader | miercuri, 31 august 2016 | 0 Comentarii | 301 Vizualizari Monica Niculescu și Ana Bogdan se luptă pentru...

Preluat de la EVZ