Autor:
Mircea Marian
| miercuri, 31 august 2016 | 0 Comentarii
| 101 Vizualizari

Departamentul de Stat

Ambasada Statelor Unite la București a transmis, la solicitarea site-ului Hotnews, un punct devedere în legătură cu declarațiile ambasadorului american la Chișinău.

„Statele Unite sprijină de multă vreme suveranitatea Republicii Moldova și integritatea sa teritorială. SUA salută România pentru leadership-ul de care a dat dovada continuu și pentru abordarea colaborativa în sprijinul dezvoltării democratice a Republicii Moldova, al eforturilor sale de reformă și al continuării procesului de integrare a sa în UE, în conformitate cu aspirațiile populației din Moldova”, se arată în punctul de vedere al Ambasadei SUA la București.

„Mai mult, politica SUA în privința Moldovei este de a fi partenerul Moldovei pentru a sprijini dezvoltarea sa economică și democratică. A interpreta în sens mai larg politica noastră înseamnă o depășire a limitelor politicii noastre”, se mai afirmă în precizarea ambasadei americane.

Ambasadorul SUA la Chişinău a declarat, într-un interviu acordat postului Moldova 1, că Republica Moldova trebuie să rămână un stat suveran şi independent în interiorul unor graniţe sigure şi că unirea ţării cu România “nu este o alegere practică” indiferent de motiv.

Întrebat de ce factori ar trebui să ţină cont poporul moldovean atunci când face o alegere privind viitorul ţării, în contextul în care la nivelul societăţii există mai multe tendinţe, inclusiv cel al unirii cu România, ambasadorul Statelor Unite la Chişinău, James Pettit, a declarat că Republica Moldova “trebuie să ramână un stat suveran şi independent în interiorul unor graniţe sigure”.

“Consider că este foarte important şi aceasta desigur este politica noastră, cred că şi politica de aici, ca Republica Moldova să rămână un stat suveran şi independent în interiorul unor graniţe sigure. Unirea cu România, de exemplu, ca o cale de a intra în UE sau orice alt motiv, nu este o alegere practică şi nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici, în Republica Moldova. Ceea ce ar face lucrurile mai bune aici în Republica Moldova este cooperarea dintre clasa politică şi oameni pentru ca ei toţi să contribuie pentru a face din Republica Moldova o ţară mai bună pentru moldoveni”, a spus James Pettit.

“Republica Moldova nu este România, Republica Moldova are propria sa istorie şi propriile provocări. Printre aceste provocări se numără faptul că Republica Moldova este o ţară multietnică, cu oameni care vorbesc limbi diferite şi desigur mai este şi problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul Guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, care este scopul final, dar un statut special în cadrul Republicii Moldova. Potentialul aici este foarte mare, aveţi un popor calificat şi harnic, există multe promisiuni în anumite sectoare pe lângă agricultură, şi asta include sectorul textil şi IT”.

Tag-uri:
ambasada sua, ambasada sua in romania, sua, romania, republica moldova, romania sua, statele unite ale americii, sua republica moldova, republica moldova sua, republica moldova romania, diplomatie, ambasador sua republica moldova

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/ambasada-sua-43094700-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/ambasada-sua-43094700-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Mircea Marian | miercuri, 31 august 2016 | 0 Comentarii | 101 Vizualizari Departamentul de Stat Ambasada Statelor Unite la...

Preluat de la EVZ