Autor:
Simona Stupar
| miercuri, 31 august 2016 | 1 Comentarii
| 831 Vizualizari

Aeroportul din Frankfurt

Terminalul 1 al aeroportului internaţional din Frankfurt, cel mai mare din Germania, a fost evacuat parţial miercuri după ce un pasager a pătruns în zona pistei fără să fi trecut prin controlul de securitate, a anunţat operatorul aeroportuar Fraport, transmite Reuters.

UPDATE ora 17.00

Poliţia germană a afirmat că o neînţelegere ar fi condus la o încălcare a securităţii care a determinat evacuarea terminalului 1 al aeroportului internaţional din Frankfurt, provocând miercuri întârzieri şi anulări ale zborurilor pe cel de-al patrulea aeroport ca mărime din Europa, relatează Reuters, citată de Agerpres.

„Pe baza constatărilor iniţiale în urma interogatoriului, se pare că acest lucru a fost pur şi simplu un accident”, a afirmat purtătoarea de cuvânt, fără a oferi alte detalii.

De asemenea, ea a declarat că poliţia nu a găsit niciun obiect suspect în zona plecări după evacuarea terminalului.

Evacuare de urgență

„Poliţia federală a evacuat sectoarele A şi A+, iar pasagerii vor trece din nou prin controalele de securitate”, a indicat Fraport, conform Agerpres.

Incidentul va duce la întârzieri ale unor curse, a mai precizat purtătoarea de cuvânt a Fraport pentru Reuters.

Două secțiuni din Terminalul 1 ale aeroportului german sunt acum închise, conform express.co.uk, care scrie că o femeie a fugit în timp ce era controlată și a intrat într-o zonă interzisă.

Polițiștii nu știu deocamdată dacă această pătrundere ilegală a fost „accidentală sau planificată”.

Aeroportul este al patrulea cel mai aglomerat din Europa. Oficialitățile aeroportuare au transmis un mesaj pe Twitter:

„Azi la Aeroportukl Frankfurt un pasager a intrat într-o zonă de securitate înainte de a fi finalizat controlul de siguranță. Așadar poliția germană federală a evacuat coridorul de plecări al terminalului A, cao măsură preventivă. Pasagerii vor fi cotnrolați din nou înainte de îmbarcare”.

Pasagerii, panicați, au scris imediat pe rețelele de socializare, pentru a-și exprima temerile.

O persoană aflată în aeroport a scris: „Ce evacuare aiurea pe #frankfurt #airport. Nicio informație. Mii de pasageri nu știu unde să se ducă. Nimeni nu știe nimic”.

Altul a scris: „#Frankfurt Airport este evacuat din cauza unei alarme cu bombă”.

Un oficial al aeroportului a avertizat pasagerii că unele curse vor fi întârziate,altele amânate până mâine, în timp ce prin portavoce, pasagerii erau alertați: „Toți vizitatorii trebuie să părăsească clădirea imediat. Nivelele 1 și 2 ale terminalului sunt evacuate”.

Tag-uri:
aeroport, evacuare, frankfurt, germania, control de securitate, intarzieri, curse, aeroport frankfurt

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/aeroport-frankfurt-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/aeroport-frankfurt-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEuropa
Autor: Simona Stupar | miercuri, 31 august 2016 | 1 Comentarii | 831 Vizualizari Aeroportul din Frankfurt Terminalul 1 al aeroportului internaţional...

Preluat de la EVZ