loading…

Unioniștii din Acțiunea 2012 protestează astăzi în Piața Universității strângând cărți de istorie pentru ambasadorul SUA la Chișinău, James D. Pettit, după ce acesta a declarat că Moldova nu este România, are propria istorie și este o țară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite.

“Începând de astăzi unioniștii stau non-stop în Piața Uniersității și strângem cărți de istorie pentru ambasadorul american de la Chișinău. Așteptăm reacții de la Ambasada de la București și de la Departamentul de Stat la scrisoarea deschisă adresată secretarului de stat John Kerry”, a declarat președintele platformei unioniste Acțiunea 2012, George Simion, pentru Mediafax.

Cărțile de istorie adunate la București vor fi trimise ambasadorului Pettit.

De asemenea, la sediul Ambasadei de la Chișinău are loc marți un protest, manifestanții cerând retragerea de urgență a lui James D. Pettit din funcția de reprezentant al diplomației americane la Chișinău.

Într-o scrisoare deschisă adresată secretarului de stat unioniștii cer ca John Kerry sau ambasadorul american la București Hans Klemm să explice poziția SUA pe această temă.

Ambasadorul SUA al Chișinău, James Pettit, a declarat la postul de radio Moldova 1, că R. Moldova trebuie să rămână un stat suveran și independent, în interiorul unor graniție sigure: “Consider că este foarte important și aceasta desigur este politica noastră, ca Republica Moldova să rămână un stat suveran și independent în interiorul unor granițe sigure. Unirea cu România, de exemplu, ca o cale de a intra în UE sau orice alt motiv, nu este o alegere practică și nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici, în Republica Moldova. Republica Moldova nu este România, Republica Molodova are propria sa istorie și proriile provocări”. 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/protest-la-bucuresti-si-chisinau-fata-de-declaratiile-ambasadorului-sua-in-moldova-27858.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/protest-la-bucuresti-si-chisinau-fata-de-declaratiile-ambasadorului-sua-in-moldova-27858-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv