loading…

Mihai Mărculescu a fost numit secretar de stat la Departamentul de Informații și Protecție Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, decizia premierului Dacian Cioloș fiind publicată astăzi în Monitorul Oficial.

Tot azi a fost publicată în MO și decizia de eliberare a lui Rareș Văduva din funcția de secretar de stat la Departamentul de Informații și Protecție Internă din cadrul MAI.

Fostul șef al Departamentului de Informații și Protecție Internă Rareș Văduva este acuzat de abuz în serviciu și favorizarea infractorului. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, preciza luni că acesta va fi demis din funcția pe care o deține.

Luni dimineața, Rareș Văduva, actualul șef al departamentului a mers la DNA pentru a lua la cunoștință acuzațiile de abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului, deturnare de fonduri și obstrucționarea justiției.

Procurorii anticorupție instrumentează un nou dosar de deturnare de fonduri, abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals, delapidare, favorizarea făptuitorului și obstrucționarea justiției, fapte ce ar fi fost comise de angajați ai Departamentului de Informații și Protecție Internă (DIPI) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, “între care și persoane care dețin/au deținut funcții de conducere în respectiva instituție“, cauza fiind disjunsă din cea în care au fost trimiși în judecată fostul șef al DIPI, Gheorghe Nicolae, și fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/mihai-marculescu-numit-sef-al-dipi-27888.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/mihai-marculescu-numit-sef-al-dipi-27888-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv