loading…

Dublul format din olandezul Jean-Julien Roger și românul Horia Tecău vor juca împotriva perechii Julian Knowle/Florian Mayer (Austria/Germania), în primul tur la US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al anului.

Rojer (35 de ani, locul 11 în clasamentul ATP la dublu) și Tecău (31 de ani, 9 ATP) sunt favoriți 5 la câștigarea trofeului de la Flushing Meadows. În 2015, cei doi au ajuns până în sferturile competiției desfășurate pe hard.

În acest an, olandezul și românul au câștigat turneul pe zgură de la Madrid și au disputat finala la Cincinnati, SUA. Totodată, au ajuns până în sferturile de finală ale Australian Open. Horia Tecău este medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, alături de Florin Mergea.

De cealaltă parte, Julian Knowle și Florian Mayer au jucat doar trei meciuri împreună, pe zgură și iarbă. Knowle este un specialist al turneelor de dublu și a disputat 34 de meciuri în acest an (15 victorii). În schimb, Mayer ocupă locul 433 ATP la dublu și a jucat doar șase partide în 2016 (două victorii).

Dublul Jean-Julien Roger/Horia Tecău se află pe aceeași parte de tablou la US Open cu perechile Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut (favoriți 1) și Jamie Murray/Bruno Soares (favoriți 4).

Florin Mergea era celălalt reprezentant al României pe tabloul principal al turneului american, dar a fost diagnosticat cu o afecțiune a oaselor sesamoide la un picior și va fi indisponibil cel puțin cinci săptămâni. Numărul 15 în clasamentul ATP de dublu, Mergea trebuia să joace alături de Rohan Bopanna, iar indianul va face pereche cu danezul Frederik Nielsen (101 ATP la dublu).

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/jean-julien-roger-si-horia-tecau-si-au-aflat-adversarii-din-primul-tur-la-us-open-27879.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/jean-julien-roger-si-horia-tecau-si-au-aflat-adversarii-din-primul-tur-la-us-open-27879-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv