loading…

Omul de afaceri George Copos a ajuns, în această dimineață, la sediul DNA pentru a da declarații în calitate de martor în dosarul privind suspiciuni de corupție în legătură cu lucrările științifice scrise în închisori, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Omul de afaceri a fost citat ca martor de procurorii anticorupție în dosarul privind cărțile scrise de deținuți în spatele gratiilor, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

George Copos a fost condamnat în martie 2014 la trei ani și opt luni de închisoare în dosarul transferurilor de jucători, după câteva luni primind o pedeapsă de patru ani de detenție în dosarul Loteria I. Omul de afaceri a fost eliberat în anul 2015, după ce a executat o treime din pedeapsa de patru ani.

În perioada în care a fost încarcerat, fostul finanțator al clubului Rapid a scris cinci cărți. Una dintre lucrări i-a adus omului de afaceri un nou dosar, în care este acuzat de plagiat. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 îl acuză pe acesta de infracțiuni privind drepturile de autor și cele conexe, fals în declarații și participație improprie la abuz în serviciu.

Este vorba despre lucrarea științifică “Alianțe matrimoniale în politica principilor români din Țara Românească și Moldova (secolele XIV-XVI)”, de 119 pagini, pe care omul de afaceri a elaborat-o în penitenciar, lucrare pentru care a obținut 30 de zile de libertate.

La data de 10 septembrie 2014, George Copos a semnat un angajament prin care susținea că nu a plagiat, susține parchetul.

Ulterior, în 29 septembrie 2014, dată la care a fost publicată lucrarea, George Copos “și-a însușit fără drept, în parte, opera unui alt autor și a prezentat-o conducerii Penitenciarului București- Rahova ca o creație intelectuală proprie”, susțin procurorii. În aceeași zi, Copos “a solicitat conducerii Penitenciarului Rahova acordarea zilelor câștig urmare a publicării lucrării cu caracter științific menționată mai sus, pe care a anexat-o cererii, determinând astfel comisia de liberare condiționată să își îndeplinească în mod defectuos atribuțiile de serviciu și să aprobe astfel cererea și să acorde cele 30 de zile de câștig”, mai precizează parchetul.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/george-copos-este-audiat-la-dna-in-dosarul-privind-cartile-scrise-de-detinuti-27857.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/george-copos-este-audiat-la-dna-in-dosarul-privind-cartile-scrise-de-detinuti-27857-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv