loading…

Președintele Franței, Francois Hollande, a calificat astăzi drept “ireversibilă” decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană, care ar trebui implementată, potrivit lui, până în anul 2019, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

Noul premier al Marii Britanii, Theresa May, a solicitat Uniunii Europene mai mult timp pentru pregătirea ieșirii oficiale a țării sale din Blocul comunitar.

“Decizia poporului britanic de a ieși din UE nu este o decizie conjuncturală, nu este o decizie dată de circumstanțe. Această decizie este ireversibilă iar noi trebuie să suportăm consecințele”, a declarat Hollande, în cadrul unui discurs susținut la Palatul Elysée.

Președintele a amintit că odată ce va părăsi UE, Marea Britanie nu va mai avea acces la piața internă cu excepția cazului în care țara acceptă normele comune privind cele patru libertăți de circulație, ansamblul reglementărilor și o dă dovadă de o solidaritate bugetară.

Potrivit președintelui francez, invocarea Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona care declanșează ieșirea efectivă a Marii Britanii din UE nu poate fi amânată, deoarece acest lucru ar provoca incertitudine și instabilitate, ceea ce nu va fi bine pentru Marea Britanie, și nici acceptabil pentru Uniunea Europeană.

“Pentru Franța, totul trebuie încheiat până în anul 2019”, a adăugat el.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/francois-hollande-decizia-marii-britanii-de-a-parasi-ue-este-ireversibila-27870.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/francois-hollande-decizia-marii-britanii-de-a-parasi-ue-este-ireversibila-27870-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv