Autor:
Ana Petrescu
| marţi, 30 august 2016 | 0 Comentarii
| 12 Vizualizari

Dacian Cioloș va propune zi de doliu național pentru românii decedați în cutremurul din Italia

Primul-ministru Dacian Cioloș a afirmat că va propune, miercuri, în ședința de Guvern ca joi să fie zi de doliu național pentru românii care și-au pierdut viața în cutremurul din Italia.

“Mâine, în şedinţa de Guvern, o să propun şi o zi de doliu naţional pentru ei. (…) Foarte probabil joi o să propunem (să fie ziua de doliu naţional, n.r.)”, a declarat Dacian Cioloş.

Marți, 30 august, Italia și-a luat adio de la cele 232 de victime ale devastatorului cutremur, care a lovit săptămâna trecută, zona centrală a țării. La ceremonie au participat șeful de stat, Sergio Mattarela, premierul, Matteo Renzi, și alte oficialități de stat. Din partea României, premierul Dacian Cioloș și ministrul muncii, Dragoș Pîslaru au asistat la serviciul funerar.

Primul-ministru al României a vizitat trei românce rănite în cutremur, internate într-un spital din Rieti, declarând că starea lor de sănătate este stabilă.

În prezent, numărul cetățenilor români decedați în urma tragicului eveniment se ridică la 11. De asemenea, 6 români sunt răniți. 

Vă reamintim că săptămâna trecută, un cutremur major a lovit centrul Italiei, lângă localitatea Norcia, la ora 3,36, ora locală, un seism cu magnitudinea de 6,2 pe scara Richter a avut loc la 10 km de localitatea Norcia. În urma acestui dezastru, un orășel a fost ras de pe fața pământului, iar bilanțul victimelor indică 292 de morți, deşi căutările încă nu s-au încheiat.

Tag-uri:
Premierul Dacian, Sergio Mattarela, Matteo Renzi, Dragoș Pîslaru, Ministerului Afacerilor, guvern, cutremur italia, mae, Dacian Ciolos, premier, doliu, doliu national

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/07-ciolos-guvern-agerpres-8575873-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/07-ciolos-guvern-agerpres-8575873-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialGuvern
Autor: Ana Petrescu | marţi, 30 august 2016 | 0 Comentarii | 12 Vizualizari Dacian Cioloș va propune zi de doliu național...

Preluat de la EVZ