Autor:
Simona Stupar
| marţi, 30 august 2016 | 0 Comentarii
| 39 Vizualizari

Majoritatea femeilor musulmane poartă burkini la plajă

Primarul unui oraș de pe Riviera Franceză continuă să aplice interdicția privind purtarea costumului de baie numit „burkini”, spunându-le femeilor musulmane care merg la plajă: „Dacă nu vreți să trăiți conform normelor noastre, atunci nu veniți aici!”.

„Trebuie să te comporți în felul în care se comportă oamenii în țara care te-a accepta, și cu asta, basta”, a spus Marc Etienne Lansade, primarul din Cogolin, o localitate din sud-estul Franței, pentru CNN.

„Dacă ești acceptat în Roma, faci ce fac romanii”, a spus el în declarație pentru postul american de televziune, adăugând „Mergeți în Arabia Saudită și încercați să stați goi pe plajă și vedeți ce vi se întâmplă”.

Lansade face parte din partidul de dreapta Frontul Național, al lui Marine Le Pen, și vrea să mențină interdicția, în ciuda deciziei celui mai înalt tribunal administrativ din Franța, care a hotărât că primarii nu au dreptul să scoată în afara legii burkini.

De altfel, mai mulți primari francezi vor să impună aceeași regulă, sfidând justiția, care a dat o decizie referitoare la localitatea vecină Villeneuve-Loubet, ce ar putea afecta orașele din toată țara.

Hotărârea judecătorească a venit după ce 30 de orașe franceze au interzis burkini, un costum de baie care acoperă tot corpul, cu excepția feței, a mâinilor și a tălpilor, și care este purtat de majoritatea femeilor musulmane pe plajă.

Oficialii francezi au explicat că interdicția este un rezultat al temerilor tot mai mari privind terorismul islamic. Luna trecută, un camion a curmat viețile a 80 de oameni, după ce a intrat în ei pe faleză, într-un atac terorist, la Nisa.

Dar activiștii pentru drepturile omului spun că interdicția referitoare la burkini este ilegală și eforturile de a-l scoate în afara legii sunt islamofobe.

Tag-uri:
franta, burkini, primari, plaja, nisa, riviera franceza, interdictie, justitie

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/burkini-627663-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/burkini-627663-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEuropa
Autor: Simona Stupar | marţi, 30 august 2016 | 0 Comentarii | 39 Vizualizari Majoritatea femeilor musulmane poartă burkini la plajă Primarul...

Preluat de la EVZ