Autor:
Iulia Iancu
| marţi, 30 august 2016 | 2 Comentarii
| 805 Vizualizari

După cum știm, Adolf Hitler și partenera sa, Eva Braun s-au sinucis pe 30 aprilie 1945 într-un Berlin, care, încetul cu încetul cădea pradă Armatei Roșii. S-au emis teorii conform cărora, această sinucidere ar fi fost de fapt o înscenare, însă fotografiile din această galerie foto surprind imaginea unui om, împușcat în cap, un individ care seamănă izbitor cu Führerul, ale cărui fapte mai reverberează și azi în mentalul colectiv.

Imediat după ce s-au dezmeticit, jurnaliştii din întreaga lume s-au întrecut în articole despre acest eveniment istoric. Echipa Daily Mail titra “Hitler este mort!”, afirmând că populaţia abia aştepta această veste.

În ultimele zile din viaţî, temutul lider nazist devenise o umbră a ceea ce a fost odată. Stare sa psihică, cât şi cea fizică se degradaseră iremediabil. 

Potrivit Historia, mulți specialiști presupun că tulburările de natură nervoasă ale lui Hitler, care se acutizaseră în ultima vreme, se datorau unui Parkinson, boală degenerativă care afectează anumite zone ale creierului și are drept rezultat leziuni organice serioase ale sistemului nervos, putând influența inclusiv voința sau controlul sentimentelor.  Prima criză puternică a avut loc în 1942, probabil în urma stresului psihic provocat de prima iarnă petrecută de armatele germane în Rusia. 

Otto Günsche, aghiotantul lui Hitler, care a deinut gradul de Sturmbannführer in Waffen-SS, echivalentul gradului de maior, a declarat la 20 iunie 1956: „La 30 aprilie 1945, cam pe la amiază, Bormann m-a informat că hotărârea lui Hitler era definitivă: se va împușca astăzi. Și Eva Braun se va sinucide. Trupurile lor urmau să fie arse. […] La puțin timp după aceea, l-am întâlnit pe Adolf Hitler în anticamera biroului său. Mi-a spus și el că se va împușca și că Fräulein Braun va părăsi și ea această viață. Nu voia să cadă în mâinile rușilor nici viu, nici mort, pentru ca apoi să fie expus ca o curiozitate la Moscova. Trupurile lor urmau să fie arse. M-a însărcinat să fac pregătirile necesare. Din felul în care se exprima se vedea că mă consideră personal răspunzător de aceasta! L-am asigurat atunci pe Adolf Hitler că îi voi aduce la îndeplinire ordinele”.

Pe 30 aprilie 1945, la ora 14.00, Hitler a servit prânzul, iar după câteva întâlniri cu cei mai apropiaţi colaboratori, Führerul şi-a pus capăt zilelor, împuşcându-se în tâmpla dreaptă. 

Heinz Linge, ofiţer SS şi valetul lui Hitler a declarat că decesul liderului său a survenit la ora 15.50. Tag-uri:
adolf hitler, sinucidere, sinucidere hitler, fuhrer, al treilea reich, hitler

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/6_36-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/6_36-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPanorama
Autor: Iulia Iancu | marţi, 30 august 2016 | 2 Comentarii | 805 Vizualizari După cum știm, Adolf Hitler și partenera...

Preluat de la EVZ